Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Ενάντια στην αποστολή στρατιωτικής δύναμης

Καταδικάζουν την απόφαση για αποστολή στρατιωτικών αστυνομικών δυνάμεων προς την Αλβανία, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να συμμετέχει ελληνική στρατιωτική δύναμη εκεί, οι παρακάτω φορείς:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού - Ανω Λιοσίων απαιτεί να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία και να μη σταλεί κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της Αλβανίας και σ' όλο τον αλβανικό λαό που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και επιβίωση. Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες της κυβέρνησης και να δείξουν με όποιο τρόπο μπορούν την αλληλεγγύη τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ραχών Ικαρίας καταδικάζει την ωμή στρατιωτική επέμβαση σε βάρος του γειτονικού αλβανικού λαού. "Ο αλβανικός λαός πρέπει να αφεθεί μόνος του να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα και να αποφασίσει χωρίς επεμβάσεις για τις τύχες του", αναφέρει.

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος θεωρεί την επέμβαση με πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία, απάνθρωπη, απαράδεκτη, προκλητική. Το ΔΣ του Παμμικρασιατικού καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εγκληματική αυτή πράξη και καλεί τους συμπολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, ηθικά και υλικά.

Η Ενωτική Κίνηση Ειρήνης Δήμου Αλίμου καταγγέλλει ως απάνθρωπη και προκλητική την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ για την αποστολή στρατιωτικού αγήματος στην Αλβανία, ενώ συνεχίζει το μάζεμα φαρμάκων και τροφίμων για να σταλούν το ταχύτερο στο μαρτυρικό λαό της Αλβανίας.

Η ΠΕΑΕΑ Παλιού Φαλήρου καταδικάζει τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη και θεωρεί πως δεν έχει λόγο ύπαρξης και συμμετοχής στον αγώνα κατά του φασιστικού καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ