Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενας σύμβουλος για τις ΜΜΕ στα πλαίσια της ΕΕ

Τους στόχους και το ρόλο του Κέντρου Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής - BIC Αττικής παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γ. Κυριόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Δ. Καραχάλιος.Οπως αναφέρθηκε, κύριοι στόχοι του Κέντρου, που λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβρη στα πλαίσια της στήριξης των ΜΜΕ και με πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων στην περιφέρεια της Αττικής, η προώθηση της καινοτομίας, η αύξηση των θέσεων απασχόλησης, η ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Στην ουσία, το Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής λειτουργεί σαν σύμβουλος επιχειρήσεων για τις ΜΜΕ, εκπονεί επιχειρηματικά σχέδια με δεδομένο το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εχθρικό περιβάλλον στο οποίο δρουν τα τελευταία χρόνια, με τη ραγδαία αύξηση του ανταγωνισμού από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Επίσης, το Κέντρο επιλέχτηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ, την ΕΤΒΑ, το ΒΕΑ, το ΒΕΠ και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας για την οικονομική διαχείριση και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αφορούν την Αττική και τα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.

Το κεφάλαιο του BIC Αττικής ανέρχεται σε 360 εκατ. δρχ. και καλύφτηκε κατά 50% από τη 16η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά 50% από το ΒΕΑ, το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τις Τράπεζες Εθνική, Εμπορική Ιονική και Αγροτική, το ΒΕΠ και 15 ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ