Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Συνεχίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο

Νέα πρόστιμα, ύψους 460 εκατ. δρχ., από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Νέο γύρο προστίμων σε πρόσωπα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής ξεκίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβάλλοντας χρηματικές ποινές συνολικού ύψους 460 εκατ. δρχ. στους ιδιοκτήτες των εισηγμένων εταιριών "Επιχειρήσεις Παρνασσός" και "ΑΤΕΜΚΕ" (θυγατρική της πρώτης). Ειδικότερα, με βάση τα πορίσματα σχετικών ερευνών, το ΔΣ της Επιτροπής επέβαλε πρόστιμα στους: Θ. Γεωργάκη 250 εκατ. δρχ., Χ. Γεωργάκη 70 εκατ. δρχ., Π. Στάθη 100 εκατ. δρχ., Α. Γεωργάκη 30 εκατ. δρχ. και Ε. Γεωργάκη 10 εκατ. δρχ.

Η απόφαση της Επιτροπής αποτελεί εφαρμογή των σχετικών διατάξεων περί "εσωτερικής πληροφόρησης", που ενεργοποιούμενη έχει σαν αποτέλεσμα τη στρέβλωση της αγοράς και την παραπλανητική πορεία των τιμών των μετοχών. Επί των συγκεκριμένων προσώπων, που "τζόγαραν" με τις μετοχές των εταιριών τους, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε επίσης να υποβάλει μήνυση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα προστίμων (είχαν προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή συνολικές ποινές 1,5 δισ. δρχ. στους "εγκεφάλους" του σκανδάλου), ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα ακολουθήσει και τρίτο κύμα τις αμέσως ερχόμενες βδομάδες, με πρόστιμα, που, πάντως, θα είναι μικρότερα των παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ