Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ικανοποίηση ευρωβουλευτών για τα "επιτεύγματα" της λιτότητας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Θεωνάς, επισήμανε τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες η υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης"

Την ικανοποίησή της για τα "επιτεύγματα" της πολιτικής λιτότητας στη χώρα μας, σε ό,τι αφορά τους στόχους του Μάαστριχτ, εξέφρασε, σε χτεσινή της συνέντευξη στην Τράπεζα της Ελλάδας η αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Οικονομική, Κοινωνική και Βιομηχανική Πολιτική του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου, που επισκέφτηκε τη χώρα μας. Πριν διατυπώσουν τη δημόσια ικανοποίησή τους, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο προς το Μάαστριχτ, τα μέλη της Επιτροπής, είχαν ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, την ελληνική Βουλή, καθώς και με τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ. Οπως ανέφεραν στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης, κοινή ήταν η διαπίστωση που αποκόμισαν από τις συναντήσεις αυτές, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους "συνοχής" το 1999 - 2000 και θα ενταχθεί στην ομάδα της πρώτης ταχύτητας το 2001!

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Θεωνάς,επισήμανε ότι, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός των χωρών της πρώτης ταχύτητας, δεν αναπτύσσεται κανένας προβληματισμός όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τους άλλους φορείς (εκπροσώπους της Βουλής, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ) για τις συνέπειες που θα εκδηλωθούν στις χώρες που θα βρεθούν εκτός κοινού νομίσματος.Η επισήμανση αυτή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έγινε με αφορμή απόψεις που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί, σύμφωνα με τις οποίες, οι χώρες που δε θα συμμετέχουν στην ομάδα του κοινού νομίσματος, θα βρεθούν στο έλεος των κερδοσκοπικών επιθέσεων, κατ' αναλογία των φαινομένων που είχαν παρουσιαστεί το 1993 και 1994.

Ενώ ο προβληματισμός - συνέχισε ο Γ. Θεωνάς - πάνω στο θέμα αυτό είναι ανύπαρκτος από ελληνικής πλευράς στις τάξεις της κυβέρνησης, αντίθετα επικρατεί υπεραισιοδοξία για την επιτυχία των στόχων. Μια αισιοδοξία η οποία - όπως τόνισε - οι κυβερνητικοί παράγοντες τη στηρίζουν στη δογματική προσήλωση στους στόχους του Προγράμματος "Σύγκλισης", στην ένταση των ιδιωτικοποιήσεων και τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ