Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Μπραμς στον Ντβόρζακ

Αφιερωμένος στα 100 χρόνια από το θάνατο του Μπραμς είναι ο κύκλος Μουσικής Δωματίου,που οργανώνει πάντα το Φλεβάρη το Μέγαρο Μουσικής.Οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν τη μορφή φεστιβάλ, ξεκίνησαν χτες και παρουσιάζονται με τον τίτλο "Από τον Μπραμς στον Ντβόρζακ".Ο Λεωνίδας Καβάκος,ο οποίος και αυτή τη χρονιά έχει την καλλιτεχνική του διεύθυνση, έχει καλέσει αξιόλογους Ελληνες και ξένους σολίστ, για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και να ερμηνεύσουν έργα χαρακτηριστικά της εποχής, στην οποία έζησαν οι δύο σημαντικοί συνθέτες. Πρώτο στη σειρά των εκδηλώσεων είναι το Κουαρτέτο Γιάνατσεκ από την Τσεχία, που άνοιξε χτες το φεστιβάλ και συνεχίζει σήμερα, παίζοντας έργα του Ντβόρζακ για κουαρτέτο εγχόρδων.

Ακολουθεί (10/2) ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα σεξτέτα του Μπραμς, που ερμηνεύουν έξι δεξιοτέχνες μουσικοί από διαφορετικές χώρες. Επικεφαλής ο Λ. Καβάκος,πλαισιωμένος από την Γιαπωνέζα Ν. Ιμάι,τον Νορβηγό Ο. Μπίρκελαντ και τον Ούγγρο Π. Νάγκι.Στις 12/2 θα παρουσιαστούν δύο από τα κουιντέτα του Μπραμς. Συμπράττουν οι Ν. Γκίνος, Λ. Καβάκος, Κ. Χέργκερχ, Τ. Χόφμαν, Ο. Μπίρκελαντ και Χ. Σιρά.Στις 13/2 θα παιχτούν αποκλειστικά έργα Ντβόρζακ. Ο κύκλος ολοκληρώνεται στις 15/2 με κουαρτέτα και χορούς του Μπραμς.

Στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή (8.30μμ), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,με διευθυντή ορχήστρας τον Βύρωνα Φιδετζή,θα παρουσιάσει τους Τριάντα έξι Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.Οι 36 Ελληνικοί χοροί, γράφτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '30 και αναθεωρήθηκαν, παίρνοντας την ολοκληρωμένη μορφή τους, την περίοδο 1948-'49.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ