Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Και "επίσημα" νέος πρόεδρος ο Π. Παναγιώτου

Σήμερα ανακοινώνονται και τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου είναι και πάλι πρόεδρος της ΕΡΤ. Η "επιλογή" του τυπικά - και όχι ουσιαστικά, αφού είναι επιλογή της κυβέρνησης - έγινε σύμφωνα με το νόμο για τις ΔΕΚΟ. Ο "φάκελός" του θεωρήθηκε από την επιτροπή των υπουργείων Τύπου και Εθνικής Οικονομίας ο πληρέστερος σε σχέση με τα "προσόντα" που ορίζονται από το νόμο. Ο επαναδιορισμός του Π. Παναγιώτου ήταν αναμενόμενος. Η επίσημη επανατοποθέτησή του είναι πλέον θέμα ημερών. Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρης Ρέππας, απέστειλε χτες σχετικό έγγραφο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Τυπικά, όμως η έγκριση θα γίνει από το ΕΣΡ, το οποίο σύμφωνα με το νόμο διατυπώνει τη γνώμη του για τα πρόσωπα που διορίζονται στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ. Η γνώμη διατυπώνεται εντός εφτά ημερών από τη στιγμή που θα σταλεί το έγγραφο από τον αρμόδιο υπουργό. Το ΕΣΡ θα διατυπώσει τη γνώμη του μετά από ακρόαση "αυτών που πρόκειται να διοριστούν".

Το ΔΣ της ΕΡΤ, σύμφωνα με το νόμο, είναι 11μελές. Δύο από τα μέλη του είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ένα μέλος εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Τα μέλη των εργαζομένων, που είναι ο Θανάσης Χατζαράς και ο Σήφης Κακαβούλης, εξελέγησαν από το τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αναμένεται ν' ανακοινωθούν σήμερα από τον υπουργό Τύπου.

Η επανατοποθέτηση του Π. Παναγιώτου σηματοδοτεί και την εφαρμογή των "σχεδίων" κυβέρνησης και Π. Παναγιώτου για το διαχωρισμό, μεταξύ άλλων, των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΤ-1 και ΕΤ-2, σε ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κανάλι. Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την αρχή έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της στα σχέδια του Π. Παναγιώτου για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις της ΕΡΤ. Το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ ήδη έχει αρχίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της ΕΡΤ, αλλά και για τις προτάσεις της, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Στα πλαίσια αυτά, αύριο θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την παρέμβαση του ΕΣΡ(2012-02-21 00:00:00.0)
Οι μη αρεστοί... απολύονται(2002-03-16 00:00:00.0)
Αρχίζει το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ(1998-12-17 00:00:00.0)
Τέσσερις ώρες χτες χωρίς ΕΡΤ(1997-12-17 00:00:00.0)
"Ετοιμο" το ΔΣ της ΕΡΤ(1997-02-14 00:00:00.0)
Ανασύσταση του ΕΣΡ και γενικές υποσχέσεις(1996-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ