Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Με την καταμέτρηση και των τελευταίων σταυρών για τους υπόλοιπους υποψηφίους του προεδρείου, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και του Μεικτού Συμβουλίου, οι οποίοι δεν είχαν εκλεγεί στην πρώτη εκλογή και χρειάστηκε επαναληπτική εκλογή, ολοκληρώθηκαν οι επαναληπτικές εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκε ο Αρ. Μανωλάκος, ο οποίος πήρε 609 σταυρούς, έναντι 447 και 348 ψήφων που πήραν οι Δ. Μαθιόπουλος και Μ. Μαθιουδάκης αντίστοιχα. Α' αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Νικήτας Γαβαλάς με 521 ψήφους, έναντι 439 που πήρε ο Δ. Χαλιβελάκης και 353 και 86 των υποψηφίων Β. Τζανετάκου και Β. Νέτα αντίστοιχα. Β' αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Σόμπολος με 564 ψήφους και ακολουθούν Ν. Μεγγρέλης, Δ. Πολίτης, Λιάνα Κανέλλη και Δ. Κωσταντάρας. Τέλος, Γενικός Γραμματέας εκλέχτηκε ο Γιώργος Λεονταρίτης με 561 ψήφους, έναντι 476 της Ν. Νταουντάκη και 341 του Σ. Σταυρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ταμίας της ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκε από την πρώτη ψηφοφορία ο Νίκος Καραντηνός, ο οποίος πήρε 1.056 ψήφους από τους 1.600 ψηφίσαντες.

Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού εκλέχτηκε η Ελένη Τράιου και του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού ο Γ. Βούλτεψης.Εκπρόσωποι των συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο εκλέχτηκαν τέλος οι: Στ. Αρτεμάκης, Ν. Γιαννακάς και Π. Φωτάκης.

Στο μεταξύ, πρόβλημα εκλογικής νοθείας έχει δημιουργηθεί με συγκεκριμένο συνδυασμό για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που υποστηρίχτηκε από το χώρο του Συνασπισμού. Μάλιστα, η νοθεία φέρεται πως έγινε από άτομο που φιγουράρει ως συνδικαλιστής του χώρου αυτού... Σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα που, πέραν της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, δημιουργεί και μείζον ηθικό πρόβλημα, από πολλές πλευρές ζητείται, με αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Εφορευτική Επιτροπή, επανέλεγχος, επανακαταμέτρηση και ανακατανομή των εδρών εφόσον προκύπτει τέτοιο ζήτημα. Αμεσα, ίσως και σήμερα, αναμένεται η τοποθέτηση της Εφορευτικής Επιτροπής και, βεβαίως, εξελίξεις...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ