Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Συνεχίζουν 13 κι ο Σούλης

Εκτός αποστολής οι Μπακατσιάς, Λιαδέλης

Το... τρένο της Εθνικής ομάδας συνεχίζει με σταθερή ταχύτητα την πορεία για την Ισπανία. Το Σάββατο θα φτάσει στην πόλη της Τζιρόνα, όπου στις 25 του Ιούνη θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χτες επέστρεψε στην Αθήνα από το Βελιγράδι και ο Π. Γιαννάκης όπως είχε υποσχεθεί, ανακοίνωσε αλλαγές στο πλήρωμα. Εκτός αποστολής έμειναν ο Θύμιος Μπακατσιάς και ο Παναγιώτης Λιαδέλης. "Ολοι οι παίκτες θέλανε να προσφέρουν στην Εθνική, αλλά κρατήσαμε τους πιο έτοιμους", τόνισε ο προπονητής της Εθνικής, που θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μπακατσιά, Χατζή για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο διάστημα της προετοιμασίας. Ο τραυματισμός των Μάγλου, Γιαννούλη ανάγκασε τον Π. Γιαννάκη, να συνεχίσει την προετοιμασία με 13 παίκτες κι επιπλέον να ενισχύσει τη γραμμή των ψηλών με τον Βασίλη Σούλη. Ο νεαρός σέντερ του Ολυμπιακού κέρδισε τις εντυπώσεις με τη Μεσογειακή ομάδα στο Μπάρι και κλήθηκε επειγόντως να βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος εκ των Μάγλου, Γιαννούλη, δε θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τη Γιουγκοσλαβία με 89 - 83. "Ηταν ένα καλό τεστ κι αν είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί θα κερδίζαμε" υπογράμμισε ο Π. Γιαννάκης.

Σε σύνολο εννέα παιχνιδιών, η Εθνική ομάδα κέρδισε τα τέσσερα. Απολογισμός όχι ιδιαίτερα θετικός, έστω κι αν οι τρεις ήττες έγιναν από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοσλαβία. Το τελευταίο τεστ έχει προγραμματιστεί για τις 22 του μήνα, με αντίπαλο την Πολωνία στην Τζιρόνα.

ΕΛΛΑΔΑ: Παταβούκας 5 (1), Μπουντούρης, Παπανικολάου 4, Σιγάλας 7 (2), Κορωνιός 16 (2), Αλβέρτης 12, Οικονόμου 22 (1), Μυριούνης 4, Ρεντζιάς 5, Χριστοδούλου 8 (2).

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Ντανίλοβιτς 13 (2), Μποντίρογκα 4, Ρατέσεβιτς, Πέριτς 15 (1), Τζόρτζεβιτς 16 (4), Ρεμπράτσα 10, Μπολάτοβιτς, Σάβιτς 14 (1), Τομάσεβιτς 11, Τόπιτς 6.

  • Σε διεθνές τουρνουά στην πόλη Μεντίγια της Ισπανίας, η Ρωσία κατέκτησε την πρώτη θέση νικώντας στον τελικό την Ισπανία με 85 - 73. Κορυφαίοι της Ρωσίας οι Φετίσοφ 17, Κισούριν 17, Μπαμπκόφ 22 και της Ισπανίας οι Σμιθ 13, Ρέγιες 13, Ανγκούλο 11. Την 3η θέση κατέλαβε η Λετονία που νίκησε το Ισραήλ με 81 - 76.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ