Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
Απειλές Πασαρέλα

Ο Ισημερινός που κέρδισε τη Χιλή 2 - 1 και η Αργεντινή η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1 - 1 με την Παραγουάη εξασφάλισαν, από τον 1ο όμιλο, την παρουσία τους στα προκριματικά του Κόπα Αμέρικα. Η Παραγουάη έμεινε στην τρίτη θέση, αλλά το γεγονός ότι αποκόμισε τέσσερις βαθμούς τής επιτρέπει να ελπίζει ότι μπορεί να είναι μέσα στις δύο καλύτερες τρίτες που και αυτές θα περάσουν στους "8" του τουρνουά. Η τελική βαθμολογία του Α' Ομίλου (σε 3 αγ): Ισημερινός 4 - 1 7, Αργεντινή 3 - 1 5, Παραγουάη 2 - 3 4, Χιλή 1 - 5 0.

Πάντως ο Ντανιέλ Πασαρέλα απείλησε ότι θα αποσύρει την ομάδα του αν υποχρεωθεί, στην περίπτωση που συναντηθεί με τη Βολιβία, ν' αγωνιστεί στην πρωτεύουσα Λα Παζ (3.700 μ. υψόμετρο). Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη δεύτερη ομάδα του Β' Ομίλου στην πόλη Σούκρε (2.700 μ., μόλις 100 μ. πιο ψηλά από την Κοτσαμπάμπα, όπου έδωσε και τους τρεις ως τώρα αγώνες της).

"Δε θα πάμε. Θα είναι ντροπή για τη διοργάνωση να γίνει αυτή η αλλαγή", είπε ο Αργεντινός ομοσπονδιακός προπονητής. Πρόθεσή του να προστατεύσει τους παίκτες του από την ταλαιπωρία που θα υποστούν αναπνέοντας το "λεπτό" αέρα της Λα Παζ, ο οποίος είναι ο φόβος και τρόμος όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη Βολιβία. "Αν τελικά οι φήμες για αλλαγή του γηπέδου αληθεύουν, τότε θα επιστρέψουμε στην Αργεντινή" τόνισε ο Πασαρέλα.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα ξεκαθάρισε η κατάσταση και στον 2ο όμιλο. Το Περού αντιμετώπιζε τη Βενεζουέλα και η Βολιβία την Ουρουγουάη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ