Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
"Πολίτες υπεράνω υποψίας" συνελήφθησαν για παιδεραστία

ΠΑΡΙΣΙ.-

Συνολικά 600 άτομα συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τη γαλλική δικαιοσύνη, για ανάμειξή τους σε κύκλωμα παιδεραστίας. Μεταξύ των 181 υπόπτων συμπεριλαμβάνονται και δύο κληρικοί και οκτώ δάσκαλοι, ενώ δεκάδες άλλοι κρατούνται αναμένοντας την ανάκρισή τους.

Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια της μεγαλύτερης εκστρατείας, που διεξήχθη ποτέ στη χώρα, εναντίον δικτύου παιδικής πορνογραφίας και οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά από 14μηνη έρευνα από την οποία προήλθε και ο εντοπισμός των 814 ατόμων από εγγραφές σε εταιρία που πουλούσε διά αλληλογραφίας πορνογραφικές βιντεοταινίες, με πρωταγωνιστές παιδιά.

Η αστυνομία στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης, που άρχισε προχτές την αυγή και συνεχίστηκε μέχρι χτες το απόγευμα, κινητοποίησε περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς που εξαπέλυαν εφόδους στα σπίτια και τα διαμερίσματα των ατόμων, ταυτόχρονα σε όλη τη Γαλλία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν εκατοντάδες κασέτες που είχαν εισαχθεί από την Ισπανία και την Πολωνία και ενήργησαν υπό τη δικαστική εντολή της ανακρίτριας Κριστίν Παργκέλ ντε Μασόν. Ο συντονισμός των ενεργειών για τις συλλήψεις και την αποπεράτωση της προσπάθειας για τον εντοπισμό όλων των "πελατών" της εταιρίας με τις βιντεοταινίες με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είχε προβλεφτεί, σχεδιαστεί και οργανωθεί πριν από δύο περίπου μήνες.

Τα πρόσφατα σκάνδαλα και οι δολοφονίες μικρών ανήλικων κοριτσιών από κύκλωμα παιδεραστών, που δρούσε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συγκλόνισαν τη βελγική, αλλά και όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα και αποτέλεσαν το έναυσμα για εκτεταμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ