Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Βουλευτές αντιτίθενται στο εμπάργκο κατά της Κούβας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Δώδεκα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έκαναν την Τετάρτη παρουσίαση πρότασης νόμου, με την οποία ζητούν τον τερματισμό του εμπάργκο τροφίμων και φαρμάκων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, στα πλαίσια του νόμου Χελμς - Μπάρτον εναντίον του λαού της Κούβας.

Οι δώδεκα βουλευτές, που είναι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, υποστηρίζονται επίσης από γιατρούς, επιχειρηματίες, θρησκευτικούς ηγέτες, Κουβανοαμερικανούς και πρώην αιρετούς αξιωματούχους και η πρόθεσή τους είναι όπως οι ίδιοι δήλωσαν "ότι είναι καιρός να τερματιστεί το απάνθρωπο εμπάργκο στα τρόφιμα και τα φάρμακα".

Οι βουλευτές θα έδιναν συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσίαζαν αναλυτικά το νομοσχέδιό τους, που θέλει να ανατρέψει τον υπάρχοντα νόμο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: "Με το νομοσχέδιο θα διορθωθεί η αθέλητη, αρνητική επίδραση της τρέχουσας πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία θα ανταποκριθεί έτσι στο στόχο της που ορίζει ο νόμος - δηλαδή την υποστήριξη του κουβανικού λαού. Η πολιτική μας να καταδικάζουμε τον Κάστρο δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε βάρος της ζωής και της υγείας τους".

Ανάμεσα στους βουλευτές συγκαταλέγονται και ο πρόεδρος της Τραπεζικής Επιτροπής της Βουλής, Τζιμ Λιτς, Ρεπουμπλικανός από την Αϊόβα, ο βουλευτής Εστέμπαν Τόρες, Δημοκρατικός από την Καλιφόρνια.

Εκθεση, που μόλις τον προηγούμενο Μάρτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από την Αμερικανική Επιτροπή για την Παγκόσμια Υγεία, ανέφερε ότι το εμπάργκο και ο αυστηρός περιορισμός στις εμπορικές δραστηριότητες της Κούβας έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των Κουβανών πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν άμεση ανάγκη από συγκεκριμένες θεραπευτικές αγωγές και φάρμακα. Οι επιπτώσεις αυτές είναι ακόμα μεγαλύτερες στα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ