Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Καταδίκες με σκοπιμότητες

Με δίωρες στάσεις εργασίας και εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου, απαντούν κατ' αρχάς οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης στην καταδίκη πέντε συναδέλφων τους που τόλμησαν να αρρωστήσουν και αντίστοιχων γιατρών που βεβαίωσαν τις ασθένειες.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας θεώρησε ψευδείς τις ιατρικές βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν στους υπαλλήλους του τομέα καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι αρρώστησαν και απουσίαζαν από τη δουλιά τους τη 18η Ιούνη του 1993. Από την αίθουσα του Μονομελούς απουσίαζαν τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής που ενέκριναν τις αναρρωτικές άδειες των εργαζομένων, οι εκτιμήσεις της οποίας δε λήφθηκαν υπόψη. Αντίθετα, το δικαστήριο στηρίχτηκε περισσότερο στην κατάθεση του δημάρχου Ηλιούπολης, Θ. Γιωργάκη,ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα σ' ένα χρόνο οι εργαζόμενοι είχαν πάρει 8.000 μέρες αναρρωτικών αδειών συνολικά και πως μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε αυτές μειώθηκαν. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα σταματήσει τη δίκη, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να εμφανιστούν στα δικαστήρια χωρίς υπεράσπιση.

Στόχος ο εξευτελισμός των εργαζομένων

Στην καταδικαστική απόφαση αντέδρασε άμεσα το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) και η κίνηση "Δημοκρατική Ενότητα", επισημαίνοντας ότι δεν είναι σύμπτωση η χρονική περίοδος κατά την οποία πάρθηκε μια τέτοια απόφαση. Περίοδος που παρατηρείται μια γενικότερη προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αλλά και εξεύρεσης ερεισμάτων για να προωθηθούν τα πιο αντεργατικά σχέδια. "Φάνηκε καθαρά πως στόχος της δίκης ήταν ο εξευτελισμός των συναδέλφων μας και των γιατρών. Διαμαρτυρόμαστε για την καταδίκη τους, που στόχο έχει την κατασυκοφάντηση και τον εξευτελισμό των εργαζομένων ώστε να ανοίξει εύκολα η πόρτα της δημόσιας διοίκησης στα αρπακτικά της ιδιωτικοποίησης", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο ως τον κύριο υπεύθυνο για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο Κ. Κανελλόπουλος,επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", σημείωσε ότι "εγκαινιάζει μια τακτική αυθαίρετης ποινικοποίησης οποιασδήποτε ασθένειας". Τόνισε δε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το θέμα παρουσιάστηκε από κάποια μέσα ενημέρωσης διασύροντας τους εργαζόμενους, καθώς σχετίζεται με τη γενικότερη προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. "Αλλωστε ενόψει του "κοινωνικού διαλόγου", για να περάσουν αυτά που θέλουν, πρέπει να έχουν και τα ανάλογα ερείσματα", συμπλήρωσε.

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης η ΠΟΕ - ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ