Παρασκευή 13 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα μπουν φραγμοί στους σχολάρχες;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας για τις αυξήσεις στα δίδακτρα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Αχ. Κανταρτζής

Να πάρει μέτρα για τις αυξήσεις που καταβάλλουν οι σχολάρχες στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, καλούν την κυβέρνηση με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Αχ. Κανταρτζής.

"Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα διατηρήσει στη διατίμηση τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για τη σχολική χρονιά 1997 -'98. Ωστόσο, κάθε χρονιά γίνονται οι ίδιες εξαγγελίες, μόνο που η κυβέρνηση δε φροντίζει να νομοθετεί έγκαιρα την απόφασή της, με αποτέλεσμα οι σχολάρχες να μη δεσμεύονται και να επιβάλλουν τις αυξήσεις που θέλουν", επισημαίνουν οι βουλευτές και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το Μάη του 1996 είχε τεθεί ανώτατο όριο για τις αυξήσεις διδάκτρων, τα οποία όμως νομοθετήθηκαν πριν δύο μήνες... Επισημαίνουν επίσης ότι "οι σχολάρχες μπορούν να πετυχαίνουν - τηρώντας τη νομιμότητα - υπέρογκες αυξήσεις, καθώς αυξάνουν κατά πολύ, όχι τα δίδακτρα, αλλά τις τιμές των άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν, όπως λ.χ. τη μεταφορά μαθητών".

Με βάση τα παραπάνω, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να νομοθετηθούν έγκαιρα - και πάντως πριν αρχίσουν οι καταβολές χρημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά 1997-'98 - τα ανώτατα όρια αυξήσεων στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ελέγξει - και με ποιον τρόπο - την πρακτική των υπέρογκων και αδικαιολόγητων αυξήσεων στις τιμές των άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία και σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ