Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μετεγγραφή στη... ΦΙΜΠΑ

Ο Δ. Παπανικολάου προσφεύγει στην παγκόσμια ομοσπονδία ισχυριζόμενος ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του. Νέα επίθεση κατά Ιβκοβιτς

Οπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι από χτες ο τρίτος παίκτης μετά τους Ρίβερς, Σιγάλα που αποφάσισε να πει αντίο στο Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Ο διεθνής παίκτης σε χτεσινή του συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε κατηγορίες κατά των υπευθύνων της ομάδας για πλαστογραφία στο ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσιάζουν οι "ερυθρόλευκοι"

Σύμφωνα με αυτό το συμφωνητικό, ο παίκτης παραμένει δεμένος με τον Ολυμπιακό μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 1998 οπότε και συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του.

Παρ' όλα αυτά όμως, ο νεαρός παίκτης υποστηρίζει ότι το συμφωνητικό είναι πλαστό όπως και η υπογραφή του, ενώ έχουν προστεθεί παράγραφοι που ούτε καν γνώριζε την ύπαρξή τους.

Ο Παπανικολάου φέρεται αποφασισμένος να φτάσει στα όρια προκειμένου να δικαιωθεί, για αυτό το λόγο πρόκειται να στείλει το έγγραφο στη ΦΙΜΠΑ για ναδιαπιστωθεί και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η πλαστογραφία.

"Το γνώριζα από καιρό ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε, αλλά δεν ήθελα να μιλήσω λόγω των σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ομως είμαι αποφασισμένος να το δώσω στη ΦΙΜΠΑ για να αποδειχθεί η πλαστογραφία" τόνισε ο Παπανικολάου.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι εάν η ΦΙΜΠΑ δεν τον δικαιώσει, τότε θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε θα πάρει και τυπικά την ελευθερία του.

Οσον αφορά του λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν να φύγει από την ομάδα του λιμανιού, ο Παπανικολάου ήταν κατηγορηματικός. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς...

"Μετά και την απόκτηση των Καρνισόβας - Ρότζερς έδειξε και έμπρακτα ότι δε με υπολογίζει πλέον. Ακόμα και εάν κυλήσουν όλα ομαλά και πάω στην Κίντερ μετά από 1 χρόνο θέλω να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα όπου υπάρχει για μένα μόνο μια ομάδα, ο Ολυμπιακός. Με την προϋπόθεση όμως να μην είναι ο Ιβκοβιτς" κατέληξε ο διεθνής φόργουορντ.

Μέχρι χτες το βράδυ δεν υπήρξε επίσημα αντίδραση από τον Ολυμπιακό για τις δηλώσεις Παπανικολάου, αλλά σήμερα αναμένεται το δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση από το "ερυθρόλευκο" ΤΑΚ.

  • Σήμερα το πρωί (10.30) αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Μπάιρον Σκοτ και να ενταχθεί και τυπικά πλέον στις τάξεις του "τριφυλλιού".
  • Κρίσιμη θεωρείται για την ΑΕΚ η αυριανή ημέρα, αφού το ΑΣΕΑΔ θα εκδικάσει την υπόθεση του Μπάνε Πρέλεβιτς. Στο "Δικέφαλο" δεν ανησυχούν, αφού όπως επισημαίνουν δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στη μεταγραφή του παίκτη.
  • Τέλος αρνητικά απάντησε στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ουόρεν Κιντ, που δε δέχτηκε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβάθμιση Σούμποτιτς(2002-08-10 00:00:00.0)
"Με το δεξί" μπήκε το '99(1999-01-08 00:00:00.0)
Δεν του ταιριάζει το σπίτι του...(1998-10-10 00:00:00.0)
Χτύπησε σαν καμικάζι(1998-05-07 00:00:00.0)
"Δίκαια στον τελικό"(1998-04-23 00:00:00.0)
Στο ρυθμό των ημερών(1997-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ