Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ ΑΘΗΝΑ '97
Ανεβαίνει ο Σοτομαγιόρ

Πέρασε τα 2.34 στη Σαλαμάνκα και δείχνει έτοιμος για την Αθήνα

Τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο πέτυχε χτες στο διεθνές μίτινγκ στίβου της ισπανικής πόλης Σαλαμάνκα, ο Κουβανός πρωταθλητής του ύψους, Ξαβιέ Σοτομαγιόρ, ο οποίος "απογειώθηκε" στα δύο μέτρα και 34 εκατοστά.

Μάλιστα, ο Κουβανός άλτης έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παρά τον τραυματισμό που είχε υποστεί και θα είναι ένας από τους διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο της Αθήνας.

Στο ίδιο μίτινγκ, ο συμπατριώτης του Σοτομαγιόρ και πρωταθλητής του μήκους Ιβάν Πεντρόσο, δεν αγωνίστηκε αφού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και προτίμησε να μην ρισκάρει μία πιθανή υποτροπή, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κατά τ' άλλα ο Βρετανός Λίνφορντ Κρίστι, ο επονομαζόμενος και ως "ο πιο γρήγορος παππούς του κόσμου", κέρδισε την κούρσα των 100 μέτρων με 10 δεύτερα και 12 εκατοστά, ενώ ο Αμερικανός Ερικ Ουόλντερ κέρδισε στο μήκος με 8.27.

Στις γυναίκες, η Λουντμίλα Ενκβιστ από τη Σουηδία κυριάρχησε στην κούρσα των 100 μέτρων με εμπόδια, με 12.54, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ