Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Ενταση και αναβρασμός

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνουν τα γεγονότα της προηγούμενης Δευτέρας, όταν σημειώθηκαν τα βιαιότερα επεισόδια μεταξύ των φοιτητών και της Αστυνομίας, αφού ο Πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Αραπ Μόι, αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του απέναντι σε όσους ζητούν μεταρρυθμίσεις.

Σπάζοντας τη σιωπή του, ο Μόι απείλησε για σκληρότερη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας, και προχώρησε δίνοντας διαταγή να κλείσουν αρκετά πανεπιστήμια με πρώτο το πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι. Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν και έλεγχαν όλο το χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και το οικοτροφείο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αντιδράσουν και να πετούν πέτρες και διάφορα αντικείμενα προς στους αστυνομικούς και να σημειωθούν μικροσυμπλοκές. Ενας από τους φοιτητές που χτυπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς, εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, από περιπλοκές εξαιτίας των εγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί.

Το θέμα αρχίζει να προσλαμβάνει και διεθνείς διαστάσεις, καθώς μετά την ΕΕ και ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τη βία που επέδειξε η Αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών και έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία για να αποφευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αιματοχυσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ