Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΡΙΤΙΣ ΑΪΡΟΥΕΪΣ
Απεργία των πληρωμάτων καμπίνας

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Τη δεύτερη μέρα της απεργία τους διανύουν οι αεροσυνοδοί των Βρετανικών Αερογραμμών "Μπρίτις Αϊρουέις", αναγκάζοντας έτσι την επιχείρηση να μειώσει κατά πολύ το πρόγραμμα των πτήσεων.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας, πράγμα που θα στοιχίσει εκατομμύρια στην επιχείρηση. Ωστόσο, η "Μπρίτις Αϊρουέις" δηλώνει πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρξουν δρομολόγια όσο θα πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους.

Περίπου 8.500 αεροσυνοδοί της "Μπρίτις Αϊρουέις" τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να απεργήσουν για τρεις συνεχόμενες μέρες.

Πάντως, η διοίκηση της "Μπρίτις Αϊρουέις" δήλωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με ένα σωματείο - απεργοσπαστικό - αλλά και με πιθανούς απεργούς που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη δουλιά.

Το σωματείο των απεργών έχει κατηγορήσει τη διοίκηση ότι αντί να προσπαθεί να βρει μια λύση, σπρώχνει τους εργαζόμενους στην απεργία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους τρομοκράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση δέχτηκε το ένα αίτημα των απεργών για τις βασικές αποδοχές, παραμένει ακόμα το ζήτημα των προγραμματισμένων αλλαγών στις συνθήκες εργασίας, ενέργειες που θα μειώσουν τις πραγματικές τους αποδοχές.

Η διοίκηση των "Μπρίτις Αϊρουέις" έχει προειδοποιήσει τους απεργούς πως εάν δε λήξει η κινητοποίησή τους μέχρι το Σάββατο θα προχωρήσουν σε λοκ άουτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ