Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ
Αγρότες στο εδώλιο

Στο εδώλιο του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας οδηγούνται σήμερα για να δικαστούν δύο από τους εκατοντάδες αγρότες που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που χρόνο με το χρόνο τους οδηγεί στη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα. Οι δύο αγρότες, διώκονται για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν το Γενάρη του 2004 στο τελωνείο των Καστανιών Εβρου. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η Ενότητα» καλεί όλους τους αγρότες να βρίσκονται στο χώρο των δικαστηρίων, δίπλα στους συναδέλφους τους που δικάζονται για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί, με το κεφάλι ψηλά, την τρομοκρατία των αγροτοδικείων. Καλεί επίσης όλους τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στην αγροτιά που δε σκύβει το κεφάλι.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως «τα αγροτοδικεία είτε έχουν πράσινο χρώμα είτε γαλάζιο, έχουν τον ίδιο πάντα στόχο, να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά. Δεν πρόκειται να πετύχουν το σκοπό τους. Ο αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι μονόδρομος για τους αγρότες». Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που δικάζονται εκφράζουν επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νεοχωρίου και Νέας Βύσσας.

Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε σχετικά και η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ στην οποία τονίζεται πως: «Μπροστά στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μια πρέπει να είναι η απάντηση: απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, συγκρότηση μετώπου αγροτών, εργατών, επαγγελματιών και ανάπτυξη μαζικών δυναμικών αγώνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και στη χώρα μας υποστηρίζεται και εφαρμόζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη αγροτών για τις διώξεις (2010-06-10 00:00:00.0)
Αθώοι οι 15 από το ...αγροτοδικείο (2005-04-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες (2005-01-18 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στις 10 του Δεκέμβρη (2001-12-05 00:00:00.0)
Συνεδριάζουν πυρετωδώς τα "αγροτοδικεία" (1997-11-05 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια εναντια στα "αγροτοδικεία" (1997-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ