Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9623

ΤΗΛΕ-ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ με στόχο το νου και την καρδιά της νεολαίας

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αντιδράσουν, να αντισταθούν στην επιχείρηση μαζικής διαφθοράς και εξαχρείωσης συνειδήσεων. Καμιά ανοχή, γιατί αυτή είναι συνενοχή!

Κυβέρνηση και μεγαλοκαναλάρχες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν εξ αρχής τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Μέχρι που έφτασαν στον πάτο του βαρελιού για να αποδείξουν πως η αθλιότητα δεν έχει πάτο! Από την πρώτη «αθώα» ταύτιση ενός τροχαίου ατυχήματος με μια κατάληψη μερικά χιλιόμετρα μακριά, ως την εξελισσόμενη επιχείρηση να παρουσιαστούν τα 16χρονα παιδιά των καταλήψεων ως τρόφιμοι πορνείων, η απόσταση διανύθηκε με απίστευτα ταχύτατους ρυθμούς, αποκαλύπτοντας τον τρόμο ενός συστήματος, που, προκειμένου να προωθήσει τις αντιδραστικές επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Μια πρώτη απάντηση δόθηκε ήδη με το συλλαλητήριο της Παρασκευής. Απαιτείται συνέχεια στην ενημέρωση, στην κινητοποίηση και το συντονισμό όλων: γονιών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Το ΚΚΕ απηύθυνε ήδη πλατύ κάλεσμα για την υπεράσπιση της συνείδησης της νεολαίας και του κινήματός της.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμικά, μαζικά και ώριμα

Με τα αιτήματα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών να κυριαρχούν, συμπληρώθηκε την Παρασκευή με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ένας πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, που ειδικά στο χώρο των μαθητών διακρίθηκαν για τη μαζικότητα, τη διάρκεια και την ωριμότητά τους. Οι κινητοποιήσεις άνοιξαν επί της ουσίας τη συζήτηση για το περιεχόμενο των σπουδών, αλλά και ανέδειξαν τα ζητήματα που αφορούν στην αναγκαία αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού κινήματος, ειδικά στο χώρο των διδασκόντων. Βασικό στοιχείο της συνέχειας, το άπλωμα αυτής της συζήτησης σε κάθε σπίτι και γειτονιά, στα σχολειά και στα συνδικάτα. Για τις 9 Νοέμβρη έχει οριστεί το επόμενο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, ενώ χτες συνεδρίαζε το συντονιστικό των μαθητών.


ΣΕΛ.  15   -   18


ΑΜΙΑΝΤΟΣ
Κίνδυνος καρκίνου για χιλιάδες εργαζόμενους

Πολλές οι εστίες του καρκινογόνου υλικού, αλλά και οι ομάδες υψηλού κινδύνου στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  10   -   11
«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
Πλιάτσικο στα οικονομικά του ΙΚΑ

H κατάθεση του «μίνι ασφαλιστικού» στη Βουλή, αποκαλύπτει και τις προθέσεις της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  12
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
«Αγνοημένες» πλευρές της αντεπανάστασης του 1956

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη συντριβή της αντεπανάστασης στην Ουγγαρία, ένα μικρό αφιέρωμα - απάντηση.


ΣΕΛ.  21   -   22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ