Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ
Κρύφτηκε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας

Ο «συνδικαλιστής», στη μαρτυρία του οποίου στηρίχτηκε η τρομοκρατική δίωξη, δεν εμφανίστηκε στη χτεσινή προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεσης

Μαζικό «παρών» έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έδωσαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Μαζικό «παρών» έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έδωσαν χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Την αναβολή της δίκης του στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Αγκαβανάκη για τις 11/6/2007 προκάλεσε χτες η απουσία από το δικαστήριο του Ι. Δημακάκου. Πρόκειται για τον αρχιφύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος, όταν κλήθηκε από την αστυνομία να καταθέσει για την ανάρτηση αντιπολεμικών πανό του ΠΑΜΕ στις 15 Φλεβάρη 2003, απάντησε ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες διαδηλωτές που ανέβηκαν στην Ακρόπολη αναγνώρισε «τον συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ονομάζεται Αγκαβανάκης Δημήτριος».

Ο καταδότης, παρά το ότι είχε κληθεί σαν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, φρόντισε να εξαφανιστεί και δεν τόλμησε να υπερασπιστεί ούτε την κατάπτυστη μαρτυρία του, με την οποία μεθοδεύτηκε και στήθηκε η δίκη σε βάρος του Δ. Αγκαβανάκη, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος και των ταξικών δυνάμεων. Συμμέτοχη σ' αυτή την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων είναι τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη θητεία της οποίας ξεκίνησε η δίωξη, όσο και η σημερινή της ΝΔ.

Παρά την απουσία του Ι. Δημακάκου, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζήτησαν να γίνει κανονικά η δίκη, υπερασπιζόμενοι το δίκιο της πράξης τους, σε μια περίοδο που το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας ανέπτυσσε πολύμορφους αγώνες ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ. Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν αυτήν την πρωτοπόρα δράση, τσαλακώνοντας κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού, εξέφρασαν και δεκάδες συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών που από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες φορείς του συνδικαλιστικού και του λαϊκού κινήματος εξέφρασαν με ανακοινώσεις την αλληλεγγύη τους στον Δ. Αγκαβανάκη. Στη χτεσινή δίκη παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, ο Σπύρος Παπασπύρου, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και άλλα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη

Νέα κλήση για συμπληρωματική απολογία έλαβε χτες ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Ακης Οργαντζής ο οποίος διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε καμαριέρα που απολύθηκε από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «ΚΑΨΗΣ» στη Θεσσαλονίκη. Ο Α. Οργαντζής διώκεται για ψευδορκία μετά από μήνυση που υπέβαλε η εργοδοσία εναντίον του. Η συνδικαλιστική δίωξη, όπως σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε παλαιότερη ανακοίνωσή της, στηρίζεται σε ψεύτικη κατάθεση του Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Π. Γκουντενούδη, υπαγορευμένη από την εργοδοσία του «ΚΑΨΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ