Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αδιαπραγμάτευτος ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης

Η χτεσινή μαζική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση επιβεβαίωσε ότι οι μεταλλεργάτες δεν παζαρεύουν τις κατακτήσεις και τις ανάγκες τους

Από τη χτεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Από τη χτεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Αταλάντευτα στο δρόμο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης συνεχίζουν οι μεταλλεργάτες του Πειραιά, υπερασπίζοντας αποφασιστικά τις κατακτήσεις τους και διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών τους. Χτες το απόγευμα, συγκροτώντας με τη μαζική τους συμμετοχή μια από τις πιο μαζικές εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις του κλάδου και υπερψηφίζοντας τον πλούσιο σε αγώνες απολογισμό του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, προδιέγραψαν την απόφασή τους να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού τον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου τους, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο συνδυασμό της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ), στην οποία επί χρόνια εμπιστεύονται την πλειοψηφία της διοίκησης.

Η χτεσινή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα αποτελέσματά της αποτελούν ταυτόχρονα και σαφές μήνυμα των μεταλλεργατών προς την αντεργατική πολιτική που συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της οποίας παράμετρος είναι η επιχείρηση συρρίκνωσης της Ζώνης για λογαριασμό του ΟΛΠ και των μετόχων του. Οπως αποτέλεσε απάντηση και στην προσπάθεια υπονόμευσης της μαζικότητας και της ταξικής ενότητας του Συνδικάτου, τόσο από την κυβέρνηση, όπως αυτή εκδηλώθηκε με αφορμή την καταβολή του εποχικού επιδόματος, όσο και από τα «μέσα», από τους συνδυασμούς ΠΑΣΚΕ - ΕΡΓΑΣ και ΑΣΕΚ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στην εισήγηση της διοίκησης, επισήμανε ότι από όλη αυτή τη δράση που ανέπτυξε ο κλάδος πρέπει οι μεταλλεργάτες να βγάλουν συμπεράσματα. Οτι οι κατακτήσεις είναι επισφαλείς, «όσο δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί σε όλα τα επίπεδα υπέρ των εργαζομένων, όσο εναλλάσσονται στην εξουσία τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και είναι ταγμένα στον αστερισμό του ευρωμονόδρομου».

Τη συνέλευση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σάββας Τσιμπόγλου. Επίσης παραβρέθηκαν τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Τσουμπρής, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και Νίκος Ξουράφης, γραμματέας του ΕΚ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ