Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είναι προκλητικοί...

Σε πεδίο δικομματικών διαξιφισμών για το θεαθήναι, επιχείρησαν προχτές να μετατρέψουν το «Ασκληπιείο» Βούλας, που ξεπουλιέται σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι συνυπεύθυνοι για την κατάντια του δημόσιου συστήματος Υγείας, αυτοί που πέρασαν έναν προς έναν όλους τους νόμους και τις αποφάσεις που ιδιωτικοποιούν την Υγεία και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα για την κερδοφορία ελάχιστων επιχειρηματιών που θησαυρίζουν απ' τον κοσμάκη την ώρα της ανάγκης, έρχονται τώρα να προσποιηθούν τους ...υπερασπιστές του δημόσιου νοσοκομείου!

Η Μ. Δαμανάκη, εκμεταλλευόμενη το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» με το «Υγεία» για το ξεπούλημα του «Ασκληπιείου», επισκέφτηκε το νοσοκομείο συνοδευόμενη από κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - κάποιοι απ' τους οποίους διατέλεσαν και στο υπουργείο Υγείας, επιδεικνύοντας πραγματικό ζήλο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας - και δήλωσε ανερυθρίαστα: «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ να απαξιώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να εκχωρήσει με διάφορους τρόπους το φιλέτο του Συστήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα μας βρουν ριζικά αντίθετους σε όλα τα πεδία».

Και ο υπουργός Υγείας, που απλώς «επιτηρεί» το ...νομότυπο της επαίσχυντης συμφωνίας, δήλωσε ότι το «Ασκληπιείο» «οφείλει (!) να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του, και μάλιστα αναβαθμισμένες, ως Δημόσιο Νοσοκομείο»! Και τα δυο κόμματα πρέπει να τιμωρηθούν για την πολιτική αυτή αγυρτεία. Και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και κάτοικοι της περιοχής να παλέψουν για να μην περάσει η συμφωνία, με προμετωπίδα στον αγώνα τους το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης.


Ν. ΠΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ