Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ-ΛΙΛ 1-0
Πρώτη και καλή

Πρώτη και καλή. Υστερα από 21 παιχνίδια η ΑΕΚ πανηγύρισε χθες την πρώτη της νίκη στο Τσαμπιονς Λινγκ. Επικράτησε της Λιλ 1-0 και αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Και μάλιστα όχι μόνο για το UEFA- για την έξοδο στο οποίο απέκτησε σαφές προβάδισμα (μετά την ήττα της Ατερλεχτ από την Μίλαν με 4-1)- αλλά και για την πρόκρισή της, ως δεύτερη.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Λιλ κατάφερε να κρατήσει τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από την εστία της. Με συνεχές πρεσινγκ, αλληλοκάλυψη, καλή κυκλοφορία και ταχύτητα έκλεισε σωστά τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Είναι χαρακτηριστικό πως η ορθή αποβολή του Ταβλαρίδη (21') με δεύτερη κίτρινη, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου.

Απ' την πλευρά τους οι γηπεδούχοι,προσπαθούσαν αλλά έδειχναν να μην μπορούν.Δεν έβρισκαν λύσεις, ίσως υπό το βάρους του αγχους, δεν είχαν καλή κυκλοφορία, σωστές επιλογές, «καθαρό μυαλό». Ο,τι λοιπόν δεν μπορούσε να γίνει με ομαδική δουλειά, συνέβει χάρη στην προσωπικότητα και τις ικανότητες του Λυμπερόπουλου. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και μ' ένα εκπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 (74΄) και έδωσε στην ομάδα του τους τρείς πολύτιμους βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ