Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Δε θέλουμε λόγια αλλά... γήπεδα»

Ο έφορος του ΑΟ Γκυζιακού, Δημήτρης Καββαδίας, μας εξηγεί την απουσία πολιτείας και δημοτικής αρχής

Στο 604 Αθλητικό Κέντρο τέως Σχολής Ευελπίδων ο «Ρ» συνομίλησε με τον Δ. Καββαδία, έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΟ Γκυζιακού στις μικρές ηλικίες (που λόγω ελλείψεως παραγόντων προσέχει και τις ακαδημίες του μπάσκετ). Τα όσα μας αποκάλυψε φανερώνουν την πραγματικότητα που επικρατεί στο Δήμο Αθηναίων...

«Καλλιεργούμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για άλλα αθλήματα. Τα μικρά παιδιά, οι ακαδημίες του ποδοσφαίρου γυμνάζονται στο 605 Αθλ. Κέντρο στο δασάκι της Ευελπίδων, όπου έχουμε βάλει δυο ξύλινα τέρματα, και στο 642 Αθλ. Κέντρο στο Πολύγωνο, όπου γυμνάζονται μαζί με τις ακαδημίες του μπάσκετ. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Εχουμε περίπου 100 παιδιά στο ποδόσφαιρο και γύρω στα 120-150 στο μπάσκετ».

Οσο για την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, που αγωνίζεται στη Β' κατηγορία, αυτή γυμνάζεται στην Αλεπότρυπα τρεις φορές την εβδομάδα από 1 ώρα μαζί με άλλες 10 ομάδες! Παρ' όλα αυτά τα προβλήματα δε σταματούν εδώ, αφού συν τοις άλλοις το συγκεκριμένο γήπεδο είναι και επικίνδυνο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γραμμές εφάπτονται στο ντουβάρι και ο Δήμος παρά τις εκκλήσεις, όπως τονίζει ο Δημήτρης Καββαδίας, δεν έχει κάνει τίποτα (έχει ζητηθεί να το ντύσει με αφρολέξ).

Οπως ανέφερε ο έφορος του ΑΟ Γκυζιακού, η πολιτεία είναι ουσιαστικά απούσα στον οικονομικό τομέα, αφού η επιχορήγηση που λαμβάνει το σωματείο ανέρχεται στα 800 ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που τα έξοδα ανέρχονται στα 50 χιλ. ευρώ για το ποδόσφαιρο και γύρω στις 150 χιλ. ευρώ για το μπάσκετ.

Η ίδια απουσία του κράτους άλλα και της δημοτικής αρχής καταγράφεται και στο θέμα της δημιουργίας ή της ανεύρεσης καινούριων χώρων. Το παράδειγμα που μας είπε είναι χαρακτηριστικό και αφορά Αττικό Κέντρο «Αθλητική Αγωγή» στον οικισμό «Παπανδρέου» που το εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρεία που το νοικιάζει από την Υπερνομαρχία. Οπως μας εξηγεί ο Δημήτρης Καββαδίας, τους ζητήθηκε (και με άσχημο τρόπο) από τον ιδιώτη πληρωμή, προκειμένου να γυμναστούν τα παιδιά εκεί, που έφθανε τα 120 ευρώ την εβδομάδα. Κάτι που δεν μπορούσε να πληρώσει το σωματείο. Πέρα απ' αυτά εκεί δίπλα υπάρχει ένας χώρος της Νομαρχίας, στον οποίο μπορεί να γίνει ένα γήπεδο 8Χ8. Ομως παρά τις επισκέψεις στην κ. Γεννηματά, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Οσο για το το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σύμφωνα με τον Δημήτρη Καββαδία τα πράγματα είναι δυσοίωνα... «Πολλά σωματεία έχουν βάλει λουκέτο. Εμείς ήμασταν μια παρέα παλαιών ποδοσφαιριστών, μπήκαμε στο ΔΣ του Γκυζιακού και έχουμε ξεχάσει οικογένειες, φίλους, διασκέδαση, πόσο θα αντέξουμε; Θέλουμε γήπεδα κλειστά γυμναστήρια. Χρήματα υπάρχουν γιατί δε βοηθάνε»;


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ