Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προπύργιο αντικομμουνισμού η ΕΡΤ

«Τουλάχιστον ο Στάλιν αξιώθηκε ενός μαυσωλείου, ο Χίτλερ ούτε τάφο δεν έχει». Παραμονές της επετείου του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον ιταλικό και σε συνέχεια στο γερμανικό φασισμό και η κρατική τηλεόραση (ΕΤ-1) πρωί πρωί της Πέμπτης πρόβαλε ντοκιμαντέρ με θέμα το Στάλιν και τον Χίτλερ, κατάληξη του οποίου ήταν η παραπάνω φράση.

Ντοκιμαντέρ όχι φυσικά για να εξάρει τη συμβολή της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού, αλλά για να μας πείσει ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ ήταν το ίδιο (με αναφορές σε ανθρωποσφαγές και σεξουαλικά υπονοούμενα), για να μας πείσει ότι υπάρχει ο μαύρος και ο κόκκινος φασισμός.

Για άλλη μια φορά παρέλασαν αρκετοί «επιστήμονες» και «ιστορικοί».

Δε βαρέθηκαν πια; Δεκαπέντε χρόνια μετά την αντεπανάσταση, αυτοί το «χαβά» τους. Ποιον προσπαθούν να πείσουν; Τι φοβούνται τόσο; Ενα «νεκρό που θάψανε» πριν από 15 χρόνια, όπως λέγανε;

Ξέρουν αυτοί, ξέρουμε και εμείς. Φοβούνται και γνωρίζουν την ανωτερότητα του Σοσιαλισμού. Φοβούνται και γνωρίζουν τις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που μπορούν να πάρουν και θα πάρουν την τύχη στα χέρια τους και θα κάνουν θαύματα. Φοβούνται και γνωρίζουν ότι «αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ