Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα

Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνονται οι αγωνιστικές διεργασίες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη, με μπροστάρη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους στις 12 μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, οι μαθητές από δεκάδες σχολεία του νομού. Πολύ περισσότερα είναι τα σχολεία που κλείνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι χτες το βράδυ σε εξέλιξη ήταν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αποφάσεις για καταλήψεις. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Νομού Θεσσαλονίκης, με βάση και τις αποφάσεις 85 σχολείων που προχωρούν σε κατάληψη, καλεί τους μαθητές σε συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 44 σχολεία (από τα 22 που ήταν την προηγούμενη βδομάδα) έχουν κλείσει. Στην Αλεξανδρούπολη χτες οι μαθητές του 3ου ΤΕΕ έκλεισαν το δρόμο για μισή ώρα συμβολικά μπροστά από το σχολείο τους. Στην Κεντρική Μακεδονία έγιναν χτες μαθητικές διαδηλώσεις εκατοντάδων μαθητών στις Σέρρες και στο Κιλκίς. Δεκατέσσερα σχολεία από οκτώ που ήταν την προηγούμενη βδομάδα είναι σε κατάληψη μέχρι στιγμής. Στη Δυτική Μακεδονία σε καταλήψεις προχωρούν δεκάδες σχολεία σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Φιλώτα. Στη Φλώρινα έχουν κλείσει και τα τρία λύκεια της πόλης ενώ εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στη μαθητική συναυλία που διοργανώθηκε στην πόλη.

Στα Γιάννενα σε κατάληψη βρίσκονται όλα τα λύκεια της πόλης, το 1ο και 2ο ΤΕΕ καθώς και τα λύκεια Ανατολής, Κατσικάς, Ανατολής και Ζίτσας. Στην Κέρκυρα, αντίστοιχα, σε κατάληψη βρίσκονται και τα πέντε λύκεια της πόλης και το 1ο και 2ο ΤΕΕ. Στο Αγρίνιο «λουκέτο» έχει βάλει η πλειονότητα των λυκείων, το 1ο και 2ο ΤΕΕ, ενώ στη μάχη έχουν μπει και τα γυμνάσια (1ο, 2ο, 4ο και 6ο).

Στη Θεσσαλία, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από 19 που ήταν την περασμένη βδομάδα, χτες έφτασαν τα 34, ενώ στον αγώνα αναμένεται να μπουν και οι μαθητές άλλων σχολείων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που παίρνονται στις Γενικές Συνελεύσεις των Συντονιστικών Αγώνα. Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στη Λάρισα, που θα γίνει στις 10.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Γονέων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ