Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εργα χωρίς «χαράτσι»

Η πλέον συνηθισμένη προπαγανδιστική «καραμέλα» εναντίον της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ), κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν ότι η δημοτική αρχή «δεν έκανε έργο». Το «επιχείρημα» αυτό, εκτός από το ότι συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη παραπλανητική λογική που προσπάθησαν να περάσουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην κοινωνία, ότι δηλαδή οι εκλογές αυτές έχουν «καθαρά» αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, είναι και ψευδές.

Η «Δημοκρατική Ενότητα», κατά την προηγούμενη τετραετία, όχι μόνο δεν απώλεσε τις αγωνιστικές, διεκδικητικές παραδόσεις της, αλλά τις έκανε πράξη προς όφελος του λαού της Κοκκινιάς.

Χαρακτηριστικό και γνωστό παράδειγμα αυτής της στάσης είναι η μη αύξηση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά, σε αντίθεση με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των τελών που επέβαλε η δημοτική αρχή στις πολυεθνικές και τις τράπεζες που εδρεύουν στην πόλη.

Πρόκειται για τη μοναδική αυτοδιοικητική ταξική επιλογή, προς όφελος όμως, αυτή τη φορά, της εργατικής τάξης! Την ίδια ώρα, όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ενώ τα δίδακτρα των σχολών του Πνευματικού Κέντρου παραμένουν τα χαμηλότερα όλου του Πειραιά. Η ΔΕ δεσμεύεται εκ νέου στο πρόγραμμά της για «ακόμα μεγαλύτερο νοικοκύρεμα του δήμου» με «καμία επιβολή νέων φόρων» και «άρνηση της τοπικής φορολογίας».

Η επιλογή αυτή συνδέεται με τη θέση για «υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, αρνούμενοι κάθε ιδιωτικοποίησή τους», καθώς και με έμπρακτη υπεράσπιση των δημόσιων χώρων. Ετσι, εκεί που άλλοι δήμοι χαρίζουν τους ελεύθερους χώρους στις ΠΑΕ και το κεφάλαιο, στη Νίκαια ο δήμος προφύλαξε, συντήρησε και ανέδειξε τους λόφους της Δεξαμενής και του Βώκου, ανακατασκεύασε τις πλατείες Κουμπάκη και Ηρώων. Στη συνέχεια παραθέτουμε μόνο μερικά αλλά ενδεικτικά έργα:

Εκτός από τη συμπαράσταση στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών για δωρεάν Παιδεία, με σύγχρονο, προοδευτικό περιεχόμενο, ο δήμος ολοκλήρωσε τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων 10ου και 22ου που η προηγούμενη διοίκηση άφησε στη μέση επειδή δεν πλήρωνε, κατασκεύασε το 7ο Γυμνάσιο, τις σχολές «Ηράκλειτος», έγινε η έναρξη κατασκευής δύο παιδικών σταθμών του δήμου στη Νεάπολη και τα Ασπρα Χώματα, ενώ κατέβαλε άμεσα όλα τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές, κάτι που, αν και αυτονόητο, η προηγούμενη διοίκηση δεν τηρούσε. Στο Σπίτι της Αρσης Βαρών θα στεγαστεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά, διασώζοντας έτσι ένα Ολυμπιακό ακίνητο από την παραχώρηση σε επιχειρηματίες.

Αντικαταστάθηκαν τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας και έγιναν ακόμη πιο ασφαλή. Η υπηρεσία καθαριότητας ενισχύθηκε με νέα οχήματα και ειδικά μηχανήματα και αντικαταστάθηκε το 60% των κάδων απορριμμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κείμενο στήριξης στη «Δημοκρατική Ενότητα» και τον Στέλιο Μπενετάτο(2006-08-04 00:00:00.0)
Επιμένει αντιδημοκρατικά ο Τράπαλης(1999-01-12 00:00:00.0)
Με την κάλυψη του ΟΑΕΔ τα ρουσφέτια(1998-05-22 00:00:00.0)
Αεριτζίδικο τεχνικό πρόγραμμα μετά δανείου(1997-12-12 00:00:00.0)
Λιμνάζουν τα προβλήματα του Κορυδαλλού(1997-04-11 00:00:00.0)
Ο λαός να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις του(1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ