Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο β' γύρος

Μια μεγάλη πολιτική μάχη, για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για τις συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις, η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών έληξε την περασμένη Κυριακή, όχι όμως ολοκληρωτικά. Ο επαναληπτικός δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή που έρχεται, προσφέρεται ως μια ακόμα ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, να αποδοθεί η ευθύνη για τα συνεχώς διογκούμενα λαϊκά προβλήματα σ' αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκει.

Πρώτα απ' όλα, όμως, στους δεκατρείς δήμους όπου στο δεύτερο γύρο εισέρχονται τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας (Νίκαιας, Καρδίτσας, Πολίχνης, Αγίου Παύλου, Τυρνάβου, Αγιάσου, Ηρακλεωτών, Αρκαδίων, Πραμάντων, Λευκιμμαίων, Καμβουνίων, Κοιλάδας, Θεσσαλιώτιδας) απαιτείται η προσέλευση την Κυριακή για την υπερψήφισή τους. Αλλά, για να επιτευχθεί αυτό, όλες τις μέρες και τις ώρες έως τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες και αυτού του γύρου, χρειάζεται δράση με αυταπάρνηση, άνθρωπο τον άνθρωπο, ένας πραγματικός ξεσηκωμός, ώστε και αυτοί οι Δήμοι να κερδηθούν από τους συνδυασμούς που εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και μόνον αυτά.

Στους υποστηριζόμενους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημάρχους και νομάρχες που αναμετριούνται στο δεύτερο γύρο, αλλά και στους εκπροσώπους άλλων πολιτικών δυνάμεων που συνευθύνονται για τις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δυσκολεύουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό και τη μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού πρέπει επίσης να δώσουμε απάντηση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η προσέλευση στην κάλπη απαιτείται για επιλογή λευκού ή άκυρου. Να πάμε στην κάλπη, για να υλοποιήσουμε μια συνειδητή πολιτική ενέργεια κατά του δικομματισμού. Πρέπει να το εισπράξουν το μήνυμα αυτό. Να καταλάβουν πως δεν μπαίνουμε στο «λούκι» να επιλέξουμε ποιο κεφάλι της διμούτσουνης οχιάς θα αφήσουμε να σκοτώνει καθημερινά τη ζωή μας.

Ολοι όσοι βρεθήκαμε στους δρόμους το προηγούμενο διάστημα, δουλεύοντας για την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση των δύο παραπάνω στόχων. Η καταψήφιση των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με επιλογή λευκού ή άκυρου που στέλνει συγκεκριμένο και εύληπτο το μήνυμα, σε αντίθεση με την αποχή, είναι η μόνη που υπηρετεί την ανάγκη καταδίκης του δικομματισμού και απεγκλωβισμού πλατιών λαϊκών στρωμάτων απ' αυτόν. Πολύ περισσότερο που ήδη και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έσπευσαν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα ως επιβράβευση της πολιτικής τους, ως το πράσινο φως για τη συνέχισή της στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα σαφής στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής: οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Και πριν καλά καλά κοπάσει ο απόηχος των δηλώσεών του, μόλις χτες, η υπουργός Παιδείας έδωσε ρεσιτάλ αδιαλλαξίας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των απεργών δασκάλων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου έχουν μια ακόμα ευκαιρία να πράξουν αυτό που επιτάσσουν τα συμφέροντά τους, τα πληττόμενα δικαιώματά τους. Να τους μαυρίσουν! Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου ας είναι αντίστοιχα των λαϊκών διαθέσεων, της οργής και της δυσαρέσκειας, που σύντομα πρέπει να βρουν την έκφρασή τους και στην οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, άλλο χρόνο να χαθεί κι ας κερδίσουμε αυτόν που ήδη χάθηκε, παίρνοντας απόφαση για δράση και αντίσταση.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ