Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τα νοικοκυριά στενάζουν απ' την πολιτική τους

«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός υποστηρίζει καθημερινά πως έχει την κοινωνική συναίνεση για την πολιτική του, τα νοικοκυριά στενάζουν», υπογράμμισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, στην κεντρική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας».

Σε μια συγκέντρωση με παλμό και έντονη την παρουσία της νεολαίας, ο επικεφαλής της ΝΑΣ μίλησε με συγκεκριμένα στοιχεία: «Οταν επίσημα 1 στα 3 νοικοκυριά χρωστά στις τράπεζες πάνω από 7.000 ευρώ, όταν το 11% δεν μπορεί να πληρώσει κανονικά τις δόσεις, όταν για ένα σπίτι που έχουν πάρει με τραπεζικό δάνειο θα χρειαστούν δυο γενιές για να το ξεχρεώσουν, τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων εκτοξεύονται με ραγδαίους ρυθμούς κάθε χρόνο».

Αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα, επισήμανε ο Γ. Μαυρίκος, «οι εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν με μια αύξηση στο μεροκάματο που είναι 77 "ολόκληρα" λεπτά. Αυτό υπέγραψαν οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα, και ως υποψήφιοι αρκετοί από αυτούς, μας λένε πως οι τοπικές εκλογές δε συνδέονται με το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα. Εμείς πιστεύουμε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στην κάλπη και να καταδικάσουν συνολικά την πολιτική που τους κάνει τη ζωή μαύρη. Γιατί αυτό που έρχεται την επομένη των εκλογών είναι χειρότερο».

Ενάντια σε μια πολιτική που υψώνει ταξικά τείχη

Ο Γιώργος Μαυρίκος μιλά στη χτεσινή συγκέντρωση
Ο Γιώργος Μαυρίκος μιλά στη χτεσινή συγκέντρωση
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. «Εχουν δίκιο. Αλλά θα κάνουν πιο ισχυρό τον αγώνα τους όσο τον διευρύνουν με τα ζητήματα του περιεχόμενου της εκπαίδευσης που συνεχώς υποβαθμίζεται και γίνεται πιο αντιδραστικό. Οσο πιο πολύ κατανοούν ότι αυτό που βιώνουν είναι απόρροια μιας γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται χωρίς διακοπή από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση. Μια πολιτική που υψώνει ταξικά τείχη για τα παιδιά της εργατικής τάξης, υποβαθμίζει τη μόρφωση για να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Τσουκαλάς, υπογράμμισε για την εκλογική μάχη ότι δεν είναι μάχη τοπική κι ας γίνεται σε τοπικό επίπεδο. Από αυτήν θα κριθεί εάν θα έχουν στηρίγματα τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες που κατεβάζουν για να προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ηλίας Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος επισήμανε τη σπουδαία πολιτική σημασία των εκλογών, σπουδαιότερη, όπως είπε, από άλλοτε. Ο Φ. Βαρδής, από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, επισήμανε πως τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια δε ζητούν μόνο την ψήφο αλλά και τη διαρκή, ενεργό συμμετοχή του κόσμου και την επόμενη μέρα.

Χτες το πρωί ο Γ. Μαυρίκος έκανε περιοδεία στη «Γιούρομπανκ» στη Ν. Ιωνία και συναντήθηκε με τραπεζοϋπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ