Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ομολογούν ότι θέλουν την Υγεία εμπόρευμα

Τις δηλώσεις Αβραμόπουλου καυτηρίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αγ. Σώστη

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και αυτή του ΠΑΣΟΚ, στοχεύει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αυτό τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σε χτεσινή ομιλία του, στη διάρκεια συγκέντρωσης του συνδυασμού, στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, στην πλατεία του Αγ. Σώστη.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, ότι «τα δημόσια συστήματα Υγείας οφείλουν πλέον να φέρουν έσοδα στην εθνική οικονομία και όχι να αποτελούν μαύρες τρύπες για τον κρατικό προϋπολογισμό», επισήμανε: «Αποτελεί άλλη μια ομολογία των επιδιώξεων της κυβέρνησης της ΝΔ για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, πολιτική που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Οπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής «μειώνεται η ήδη πενιχρή χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας με δραματικές επιπτώσεις την έλλειψη προσωπικού, τους μισθούς πείνας, τη γιγάντωση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα Υγείας». Και πρόσθεσε: «Εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική που εκφράζεται με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2007 για περικοπές στις κοινωνικές παροχές (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η πρόβλεψη για μόνιμες προσλήψεις, όταν ο ίδιος ο υπουργός πριν λίγο καιρό αναγνώρισε την ανάγκη για τουλάχιστον 9.000 προσλήψεις». Επιπλέον, κάλεσε τους παρευρισκόμενους «να δουλεύουν νύχτα - μέρα» το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, να επικοινωνήσουν με όλους εκείνους που νιώθουν απέχθεια για την εφαρμοζόμενη πολιτική, που αγανακτούν με τις αντιλαϊκές επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στη χτεσινή συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλ. Βερναδάκης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ερχόμενες εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας ακόμη ότι η ΤΑ χρησιμοποιείται ως μοχλός εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Ο Ν. Καραγιώργης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο χαιρετισμό του, ξεκαθάρισε στην ομιλία του ότι η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» μεροληπτεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, ενώ η Εύα Φάμπα επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος, τόνισε πως οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και οι ελεγχόμενες από αυτές δημοτικές αρχές, έχουν στόχο την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας.

Νωρίτερα το πρωί, ο Σπ. Χαλβατζής, περιόδευσε στα πρακτορεία Τύπου και Χάρτου «Ευρώπη» και «Αργος». Μαζί του στην περιοδεία ήταν και Νίκος Οικονόμου υποψήφιος σύμβουλος με τη ΝΑΣ. Ο υποψήφιος δήμαρχος εστίασε στην κοροϊδία των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «μας λένε ότι δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της εργασίας. Ομως, μέσα στην ΚΕΔΚΕ, προώθησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας». Κάτι που - συνέχισε - προώθησαν και οι δυνάμεις του ΣΥΝ στην Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ