Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Επικίνδυνος λαϊκισμός

Μετά τη «ρηξικέλευθη» πρόταση για μπάζωμα της παραλίας, μετά τα τσουβάλια ευρώ που, όπως διαλαλεί, θα καταφέρει να φέρει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καρατζαφέρης, επανήλθε χτες με νέες προτάσεις για την «ανάπτυξη» της πόλης και την ...ευημερία του λαού της.

Οπως είπε, θα προτείνει τη δημιουργία Λαϊκού Λαχείου Θεσσαλονίκης που θα διακινείται στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς και από τα έσοδά του ο δήμος θα ασκεί κοινωνική πολιτική. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή για ορισμένο αριθμό φοιτητών χαμηλών εισοδημάτων, με αντάλλαγμα την παροχή κοινωνικής εργασίας. Ο δήμος δηλαδή σε ρόλο εργοδότη που θα απασχολεί φθηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό.

* * *

Κατά τα άλλα, ο Γ. Καρατζαφέρης μας είπε πως με δυναμική δημοτική αρχή οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δε θα πέφτουν στη Β΄ Εθνική, πως η Θεσσαλονίκη θα «ανθίσει» αν εκπροσωπείται με περισσότερους βουλευτές και υπουργούς. Προειδοποίησε, χωρίς όμως να διευκρινίσει, ότι «παρακομματικοί μηχανισμοί» ετοιμάζονται να δράσουν το βράδυ των εκλογών για να αλλοιώσουν τη λαϊκή βούληση. Και επανέλαβε για πολλοστή φορά πως αν δεν ήταν ο ίδιος υποψήφιος, θα ψήφιζε για δήμαρχο τον Γ. Μπουτάρη.

* * *

Στον επικίνδυνο λαϊκισμό με τον οποίο πολιτεύεται για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να απαντήσουν, ξεκαθαρίζοντας πως δε μασάνε κουτόχορτο. Δεν αποδέχονται την πολιτική που ψάχνει και εφευρίσκει νέους τρόπους για να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού, συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημά του. Δε συναινεί στην απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη του να εξασφαλίζει σύγχρονες δωρεάν και αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν παζαρεύει το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα εξασφαλίζει δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους. Δεν παζαρεύει το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ