Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΞ ΦΟΡΜ: Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν οι εργάτριες της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, σήμερα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Βάθης. Συνεχίζοντας τον αγώνα τους με μπροστάρη το ταξικό συνδικάτο του κλάδου, οι εργάτριες θα προχωρήσουν σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την υπαγωγή τους στο άρθρο 13 του Ν. 3460/2006 που ψηφίστηκε για τους κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας και προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων πραγματοποιεί αύριο το απόγευμα Γενική Συνέλευση στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48Β), ώρα 3.30 μμ. με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η δράση του σωματείου για το επόμενο διάστημα.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»: Το πρωί του Σαββάτου, όταν το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND», έφτασε στο λιμάνι της Ρόδου, η σκάλα αποβίβασης επιβατών έπεσε πάνω σε τρεις ναύτες του πληρώματος κατά την προσπάθειά τους να την κατεβάσουν. Δύο από αυτούς υπέστησαν κατάγματα σε πόδια και χέρια. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας μέσα στο λιμάνι της Ελευσίνας το ελληνικό γκαζάδικο «ΙΩΑΝΝΗΣ» μήκους 50 μέτρων προσέκρουσε πάνω σε ναυάγιο με αποτέλεσμα να ανατραπεί! Οι 9 ναυτεργάτες του πληρώματος πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το καράβι, το οποίο ήταν φορτωμένο με άσφαλτο και είχε προορισμό την Πρέβεζα. Από την ανατροπή του προκλήθηκε στη θάλασσα ρύπανση από πετρελαιοειδή έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων.

ΕΘΕΛ: Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), αποφάσισε χτες η συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία (στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας όλη τη βδομάδα) είχαν κηρυχτεί μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ, με αίτημα να παραμείνουν στην εργασία 38 απολυμένοι συνάδελφοι. Στην ανακοίνωση αναστολής των κινητοποιήσεων, που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδικάτου (ΔΑΚΕ) και ο γενικός γραμματέας (ΠΑΣΚΕ), αναφέρεται ότι «άρχισε ουσιαστικός διάλογος» σε ...«καλό κλίμα» με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ