Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Με νέα ορμή στους αγώνες

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 9ο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά στις περσινές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ
Από τη συμμετοχή των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά στις περσινές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών δυναμώνουν την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από τις εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Με τα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν, καταγγέλλεται η συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με τους συνεχείς αντεργατικούς νόμους. Επίσης, καταγγέλλεται η εργοδοσία που προσπαθεί να διαλύσει κάθε μορφής αντίσταση, να διαμορφώσει ένα σύστημα άδικης και άγριας εκμετάλλευσης.

Στο συνέδριο στιγματίστηκε η άδικη και σκληρή επίθεση της εργοδοσίας και των συμμάχων της, η οποία μέσα από ένα σύστημα κατασκευής ενόχων, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, με σκοπό να εξαναγκάσει τον κλάδο να εγκαταλείψει την αγωνιστική διεκδικητική πολιτική που ακολουθεί με συνέπεια. Οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά απαιτούν με νομοθετική ρύθμιση να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις και να ανακληθούν οι άδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο συνέδριο, χαιρέτισε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Χρήστος Κατσιώτης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να χτυπήσουν την εξουσία του κεφαλαίου όπου κι αν βρίσκεται, σε οποιαδήποτε μορφή, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο επίπεδο της εξουσίας. Ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, κάλεσε τους εργαζόμενους, με τη δράση τους και με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ