Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ «ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
Χαράτσια και απειλές με κυβερνητική προτροπή

Αγρια χαράτσια για δίδακτρα επιβάλλει στους γονείς των παιδιών με νοητική υστέρηση η διοίκηση του Ιδρύματος Προστασίας Απροσάρμοστων Παίδων «Η Θεοτόκος», μετά από σχετική προτροπή της κυβέρνησης, απειλώντας μάλιστα με διακοπή τους γονείς που αρνούνται να πληρώσουν!

Το Ιδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που στεγάζεται σε οικόπεδο του Δημοσίου στο Καματερό και επιχορηγείται κατά 60% από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατά 15% από τα νοσήλια που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις αρχές του Μάη, η διοίκηση του Ιδρύματος έστειλε επιστολή στους γονείς, όπου, επικαλούμενη «σοβαρές οικονομικές δυσκολίες», απαιτούσε 680 ευρώ το χρόνο δίδακτρα - 60 ευρώ με την εγγραφή τον Ιούνη και από 220 ευρώ Σεπτέμβρη, Δεκέμβρη και Μάρτη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η προτροπή για την επιβολή διδάκτρων ήρθε από τα αρμόδια υπουργεία που απαντούσαν μονότονα στο αίτημα για παραπάνω χρηματοδότηση: «Το κράτος τόσα μπορεί να διαθέσει. Φροντίστε σαν ιδιωτικό Ιδρυμα να βρείτε έσοδα!».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι γονείς συνεδρίασαν και πήραν απόφαση να μην πληρώσουν τα δίδακτρα. Ομως, η διοίκηση επανήλθε με νέα επιστολή με ημερομηνία 20 Σεπτέμβρη, στην οποία αναφέρει: «Εάν δεν τακτοποιήσετε την οικονομική σας αυτή εκκρεμότητα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη 2006 θα αναγκαστούμε να διακόψουμε το παιδί σας από το Ιδρυμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ