Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΙΕ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ρεσιτάλ κοροϊδίας των συμβασιούχων

Με το Προεδρικό Διάταγμα 164 η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε επιπλέον εμπόδια στους χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου να μετατρέψουν τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Ακόμα και για τους ελάχιστους που έτυχε να πληρούν τις προϋποθέσεις, το ρεσιτάλ εμπαιγμού συνεχίζεται.

Τον Οκτώβρη του 2005 συνεδρίασε το αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ προκειμένου να εξετάσει την κρίση του ΔΣ του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), ο οποίος εκτίμησε ότι οι 700 συμβασιούχοι που απασχολεί για πάνω από δέκα χρόνια χωρίς δικαιώματα και με συμβάσεις μιας ημέρας δε δικαιούνται τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Το ΑΣΕΠ αποφάσισε ότι τα επιχειρήματα του ΟΔΙΕ είναι αβάσιμα και ζήτησε από τον Οργανισμό να προχωρήσει σε νέα κρίση. Εχουν περάσει έντεκα μήνες και ο ΟΔΙΕ όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ, αλλά και την κρατά κρυφή από τους ίδιους τους συμβασιούχους (η απόφαση του ΑΣΕΠ γνωστοποιήθηκε αυτό το μήνα με έγγραφό του ύστερα από αίτηση συμβασιούχου)!

Ανάλογη κατάσταση βιώνουν και οι, περίπου, 800 συμβασιούχοι στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων του υπουργείου Πολιτισμού. Από το Νοέμβρη του 2005 το ΑΣΕΠ έχει εγκρίνει τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου. Ομως, μέχρι σήμερα το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση των οργανικών θέσεων που απαιτούνται προκειμένου οι συμβασιούχοι αυτοί να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ