Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥ
Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα

Αρχίζουν σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα, οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Ξύλου (UITBB), μίας από τις διεθνείς κλαδικές οργανώσεις που είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 100 αντιπρόσωποι από 40 χώρες του κόσμου, από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή, γι' αυτό και αναμένεται ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα η μεταφορά εμπειρίας από τους αγώνες του κλάδου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι προσπάθειες για το διεθνή συντονισμό των εργατικών αγώνων, σε ταξική κατεύθυνση, μετά τη νέα σελίδα που άνοιξε στη δράση της ΠΣΟ μετά το 15ο Συνέδριο, στην Αβάνα, το Δεκέμβρη του 2005. Η εμπειρία που συγκεντρώνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες κάνει όλο και πιο καθαρό ότι η στρατηγική με την οποία το κεφάλαιο επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων - στη δουλιά, στην κοινωνική ασφάλιση, στην ασφάλεια και την υγιεινή στους τόπους δουλιάς, αλλά και στην υγεία, στην παιδεία, στην ειρήνη - είναι ενιαία, γι' αυτό κι οι εργάτες πρέπει να απαντήσουν ενωμένα.

Σχετικά με τη σημασία της διεξαγωγής του συνεδρίου, ο Βαγγέλης Βακάλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνει στο «Ρ»: «Το 14ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Ξύλου έρχεται να γίνει πεδίο συζήτησης τρόπων και μορφών ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στη διεθνή επίθεση του κεφαλαίου. Παράλληλα, αναδεικνύεται η ανάγκη του ταξικού προσανατολισμού και της παραπέρα ενίσχυσης των αρχών του προλεταριακού διεθνισμού, σαν απάντηση στη γενικευμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και γενικότερα του κεφαλαίου».

Πέρα από το σχεδιασμό της δράσης για το επόμενο διάστημα, οι σύνεδροι θα εκλέξουν τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Επίσης, στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό εκπρόσωπος της ΠΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ