Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Στημένη «κόντρα»

Εντείνεται προεκλογικά το «παιχνίδι» πάνω στην αγωνία ανέργων και συμβασιούχων για δουλιά, που έχουν στήσει η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ και η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στη μάχη του εντυπωσιασμού «μπήκε» το νέο σώμα της δημοτικής αστυνομίας, ένας, θυμίζουμε, κατασταλτικός μηχανισμός που προώθησε η κυβέρνηση και αποδέχτηκε με προθυμία η ηγεσία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η μεν ΚΕΔΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχωρά προεκλογικά στην προκήρυξη πρόσληψης 1.000 δημοτικών αστυνομικών, καθιστώντας τους έτσι ομήρους ενόψει εκλογών, το δε υπουργείο απαντά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς μετά τις 14 του Σεπτέμβρη καμία πρόσληψη δε γίνεται. Η μεν ΚΕΔΚΕ, και με χτεσινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει το κόστος λειτουργίας της νέας αρμοδιότητας, το δε υπουργείο Εσωτερικών το επιβεβαιώνει, προβάλλοντας το «επιχείρημα» ότι η δημοτική αστυνομία δεν αποτελεί μεταφερόμενη από το κράτος αρμοδιότητα, άρα αυτό δεν υποχρεούται να τη χρηματοδοτεί.

Αμφότερες οι πλευρές κρύβουν από το λαό ότι αποτελεί κοινή τους βούληση το κόστος της νέας λειτουργίας να επωμιστούν οι δημότες. Αλλωστε, η ΚΕΔΚΕ, όταν αποδεχόταν το νέο σώμα δε ζήτησε ποτέ χρήματα. Κρύβουν, επίσης, ότι από κοινού αποδέχονται την ομηρία και την καταστρατήγηση δικαιωμάτων γενικότερα των εργαζομένων, όταν προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μερική απασχόληση, δημιουργούν συνεχώς συμβασιούχους. Κρύβουν, τέλος, ότι ο ρόλος του νέου σώματος έχει κατασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που καταδεικνύει και η απαραίτητη - σύμφωνα και με το προεδρικό διάταγμα σύστασής του - συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η ανάλογη εκπαίδευση που λαμβάνουν οι προσληφθέντες.


Χ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ