Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ανάγκη η πρόληψη των πυρκαγιών

Την αναγκαιότητα της πρόληψης στο θέμα των δασικών πυρκαγιών, επισημαίνουν από κοινού σε σχετική ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, η Ενωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως με το νόμο 2612/1998 μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της καταστολής των δασικών πυρκαγιών από τη Δασική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς να ληφθεί υπόψη το σχετικό πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής. Ετσι, μέχρι τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εφαρμόζεται μια ακατανόητη πολιτική, όπου ουσιαστικά δίνεται βάρος μόνο στην καταστολή, με την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και απαξιώνεται η σημαντικότερη συνιστώσα του προβλήματος, δηλαδή η πρόληψη, όπου η χρηματοδότηση των σχετικών έργων μειώνεται συστηματικά σε σταθερές τιμές».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι δασικές υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί και αποδιοργανωθεί και ότι παραμένει κενό γράμμα το δασολόγιο και το δασικό κτηματολόγιο. Τέλος, τονίζεται ακόμα πως: «Δεν μπορεί άλλωστε να παραβλεφτεί η αγωνιώδης προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν το πλαίσιο προστασίας που παρέχει το Σύνταγμα στα δασικά οικοσυστήματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορα συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ