Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Κορυφώνονται αύριο Κυριακή, 20 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα των ναζί κατακτητών στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944 που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας από τις 17 έως τις 21 Αυγούστου, σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις της πόλης. Στις 10π.μ., στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων, ομιλία του Δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου και πορεία προς το Γ΄ Νεκροταφείο στο κοινοτάφειο των εκτελεσμένων.

Ο Δήμος Νίκαιας καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετέχει ακόμα πιο μαζικά από άλλες φορές «για να τιμήσουμε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τους ήρωες του Μπλόκου της Κοκκινιάς με τη μαζική καταδίκη της σημερινής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στη σοσιαλιστική Κούβα».

Τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου, ο χώρος της Μάνδρας θα φιλοξενήσει μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active-rapid» αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 22 Αυγούστου με τη Διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά (open) «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα της «Μηχανικής Καλλιέργειας» (Θηβών 245) από τις 10π.μ.-11μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 29 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ