Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9555

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Κύμα κατακραυγής από το ΠΑΜΕ και ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Πληθώρα οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, να βάλει το λαϊκό κίνημα «στο γύψο», καλώντας τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ σε κάθε εμπλοκή στο Λίβανο

Νέα σημαντική πρωτοβουλία του Κόμματος, για να αποτραπεί η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές στη Μέση Ανατολή

  • Τις θέσεις του ΚΚΕ εξέθεσε χτες αντιπροσωπεία του Κόμματος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Β. Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την αντίθεση στη με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, δύναμη κατοχής στο Λίβανο και καταστολής των λαϊκών κινημάτων στη Μέση Ανατολή, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπλακεί. Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Ελλάδας θα συζητηθεί και στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
  • Δυναμική κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη για να αποχωρήσουν χωρίς όρους οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις από το Λίβανο, να μην αποσταλούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι δική τους πατρίδα, να μην εμπλακεί η Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Νέο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ και την ΕΕΔΥΕ στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Αυγούστου, με συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
  • Αρχίζει αύριο, Σάββατο, 19 Αυγούστου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, η έκτακτη διήμερη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, με διεθνή εκπροσώπηση και από άλλες περιοχές του κόσμου, στην οποία θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επιθετικότητας και της έντασης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και θα συζητηθούν προτάσεις για ανάληψη νέων κοινών πρωτοβουλιών.

ΣΕΛ.  2   -   3,    6   -   7

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στο 18,1% η ανεργία των νέων

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία των νέων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με στοιχεία των δημόσιων οργανισμών απασχόλησης των κρατών-μελών, η ανεργία των νέων ανθρώπων στην ΕΕ ανέρχεται στο 18,1%, ποσοστό διπλάσιο από το μέσο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο του πληθυσμού. Στην Ελλάδα η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ανέρχεται στο 18,7%, πάνω δηλαδή και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με 13,2% στους νέους άνδρες και 25,5% στις νέες γυναίκες. Παρ' όλα αυτά, η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις, αντί να προστατεύουν τους ανέργους, εμμένουν στις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δηλαδή στην ενίσχυση των επιχειρήσεων (φωτ. από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανεργία).


ΣΕΛ.  17

Προσφορά

Στη μνήμη της ΑΓΝΗΣ Παπασωτηρίου-ΣΚΑΦΙΔΑ η οποία πέθανε στις 12 Αυγούστου 2006 και κηδεύτηκε στις 14 Αυγούστου στο Μαρκόπουλο Αττικής, ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Σκαφίδας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τα υπερκέρδη επιβάλλουν την ακρίβεια

Τις εξωφρενικά υψηλές τιμές στα καύσιμα τις επιβάλλει η πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλιακών υπερκερδών και η βαριά φορολογία.


ΣΕΛ.  18
ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ
«Καμίνι» όλη η χώρα

Στους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη κάνοντας αναγκαία τη λήψη δραστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς.


ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΛΑΡΚΟ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στη χτεσινή 24ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το κλίμα τρομοκρατίας.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ