Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σημαντική διεθνής πρωτοβουλία

Με τις εικόνες της φρίκης από την ισραηλινή θηριωδία εναντίον του λαού του Λιβάνου να είναι ακόμα νωπές στις μνήμες των λαών ολόκληρου του πλανήτη, αλλά και τη νίκη της αντίστασης του λιβανέζικου λαού - με τη συμβολή και της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης άλλων λαών, και του ελληνικού - ξεκινούν σήμερα, στην Αθήνα, και ολοκληρώνονται αύριο, οι εργασίες της έκτακτης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας. Στη Συνάντηση θα συμμετέχουν και κόμματα από την Ευρώπη, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου και θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή.

Η σημαντική αυτή διεθνής πρωτοβουλία, που φιλοξενεί το ΚΚΕ, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα έκφρασης αλληλεγγύης στους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από την ισραηλινή βαρβαρότητα. Αποτελεί συγχρόνως συνέχεια της προηγούμενης πρωτοβουλίας που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή της ισραηλινής επέμβασης 71 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους, όπου σε κοινή ανακοίνωσή τους καταδίκαζαν την ισραηλινή επίθεση σε βάρος της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καλούσαν όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που δέχονται την επίθεση και στις φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Η Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα γίνεται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ και ΕΕ, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και δικαίωσαν τα εγκλήματα του Ισραήλ, ετοιμάζονται, κάτω από τη «σημαία» του ΟΗΕ, να στείλουν στρατό κατοχής στην περιοχή, στην προσπάθειά τους να υποτάξουν τη λιβανική και παλαιστινιακή Αντίσταση και να θέσουν σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς τους για την «ευρεία Μέση Ανατολή».

Μπροστά στην εξελισσόμενη ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πιέσεων τα λαϊκά κινήματα καλούνται να δυναμώσουν τη δική τους κοινή δράση και το συντονισμό πρωτοβουλιών. Απέναντι στη συντονισμένη επιχείρηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την επιβολή των δικών τους δολοφονικών σχεδιασμών, η ανάπτυξη κοινών αντιιμπεριαλιστικών δράσεων και ο καλύτερος συντονισμός των κινημάτων αποτελούν μονόδρομο για τους λαούς. Αυτό το στόχο έρχεται σήμερα να ενισχύσει αυτή η έκτακτη διεθνής Συνάντηση της Αθήνας, με τις αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων να συζητούν ακριβώς πάνω σ' αυτό το πεδίο, για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών. Με το συντονισμό των λαϊκών κινημάτων σε διεθνές επίπεδο το επόμενο διάστημα, την κλιμάκωση των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, την ξεκάθαρη εναντίωση στους «ευρωατλαντικούς» σχεδιασμούς και την απαίτηση να μην αποσταλεί δύναμη κατοχής στο Λίβανο, να αποτελούν τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη και η ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης είναι τα «όπλα» των λαών απέναντι στη βαρβαρότητα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Τα αποτελέσματα της αντίστασης του λαού του Λιβάνου, έδειξαν το δρόμο σ' όλα τα κινήματα που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό. Η λαϊκή αντίσταση μπορεί να ανοίξει το δρόμο, να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ