Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Υποκρισία και ψηφοθηρία

Η υποκρισία και ψηφοθηρία είναι εδώ και χρόνια συνώνυμο των κομμάτων του δικομματισμού, με το ΠΑΣΟΚ φυσικά να καταγράφει ανέλπιστες επιδόσεις στους συγκεκριμένους τομείς. Χτες, για παράδειγμα, η «πράσινη» τριάδα (Φ. Γεννηματά, Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας) που διοικεί την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά θυμήθηκε την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και παρουσίασε σε εκδήλωση στον ΟΛΠ τη δική της «Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών Ακτοπλοΐας» με την απαίτηση μάλιστα να υπάρξει ανταπόκριση από την πολιτεία και να θεσπιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των επιβατών στις προαναφερόμενες συγκοινωνίες.

Για τις προτάσεις που περιέχει η εν λόγω «Χάρτα» δε θα σχολιάσουμε, δεδομένου ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον το γεγονός πως αυτό το κείμενο προτάσεων έρχεται πολύ καθυστερημένα από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Τα προβλήματα όμως στην ακτοπλοΐα υπάρχουν και διαρκώς επιδεινώνονται, εδώ και πολλά χρόνια, πριν από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκειά της και μετά από αυτήν. Οι επιβάτες όλο αυτό το διάστημα γνωρίζουν απίστευτες ταλαιπωρίες στο βωμό των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τα οποία και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξυπηρέτησαν με κάθε τρόπο, ακόμη και σε βάρος της ζωής των επιβατών. Δεν πρέπει μάλιστα να μας διαφεύγει ότι επί ΠΑΣΟΚ είχαμε την τραγωδία του «ΣΑΜΙΝΑ».

Συνεπώς, οι εκλεκτοί του στην υπερνομαρχία είχαν κάθε λόγο και αιτία να μιλήσουν πριν από πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των επιβατών και μάλιστα όχι με τους όρους που μιλάνε τώρα αλλά με όρους αντιπαράθεσης με τους εφοπλιστές, στα σαπιοκάραβα των οποίων η συνέχεια της ζωής του επιβατικού κοινού είναι αφημένη εντελώς στην τύχη και πιθανόν στο... Θεό για όσους είναι θρησκευόμενοι. Δεν το έκαναν. Αλλά πώς να το κάνουν όταν η ΝΔ ακολουθεί πιστά την πολιτική απελευθέρωσης της ασυδοσίας του κεφαλαίου στο χώρο της ακτοπλοΐας. Μια πολιτική που το ΠΑΣΟΚ υπερθεμάτιζε και προωθούσε παντοιοτρόπως όταν ήταν στην κυβέρνηση.


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ