Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΞΙΚΕΣ «ΒΟΜΒΕΣ» σε όλη τη χώρα

Επιτακτική η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων, που αφορούν σε όλες τις φάσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των επικίνδυνων εργοστασίων

Μια διαρκής απειλή για εργαζόμενους και κατοίκους αποτελεί το καθεστώς ασυδοσίας στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας, που έχουν ουσιαστικά επιβάλλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συνενοχή νομαρχιακών και δημοτικών αρχών. Η περίπτωση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο «ΧΥΜΑ ΑΕ» στο Λαύριο ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι η ζωή του εργάτη είναι έρμαιο των διαθέσεων των κεφαλαιοκρατών.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία για τα προβλήματα και τις επικίνδυνες μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακόμα, συνεντεύξεις με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους εργαζομένων και υποψήφιους αγωνιστικών συνδυασμών.

Οπως προκύπτει απ' όλ' αυτά, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας που αφορούν στο σχεδιασμό, στην αδειοδότηση, στην κατασκευή, στη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων με βάση τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ομως, όλα αυτά αφήνονται στη βούληση και την ευθύνη του επιχειρηματία, όπως στην περίπτωση του Λαυρίου, όπου από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και γενικότερες συνέπειες στο περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.


ΣΕΛ.  4,    12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ