Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9540

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Μακραίνει η λίστα των θανατηφόρων «ατυχημάτων» στους τόπους δουλιάς

Ασταμάτητα μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς και τους σακατεμένους που μετρά η εργατική τάξη στους τόπους δουλιάς. Μόνο μέσα στον Ιούλη, σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει το ρεπορτάζ του «Ρ», προστέθηκαν οκτώ ακόμα θανατηφόρα «ατυχήματα», ανεβάζοντας τους νεκρούς από την αρχή του 2006 σε 69.


ΣΕΛ.  18   -   19

Να δυναμώσει η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ενάντια σε Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ

Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης την Τρίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον ΓΓ του ΚΚ Λιβάνου, Χαλέντ Χαντάτα, σε καταυλισμό προσφύγων στη Βηρυτό
Η Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον ΓΓ του ΚΚ Λιβάνου, Χαλέντ Χαντάτα, σε καταυλισμό προσφύγων στη Βηρυτό
Καθώς η βάρβαρη ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο βρίσκεται ήδη στην τρίτη βδομάδα και μακραίνει συνεχώς ο πολυάριθμος κατάλογος των νεκρών και των τεράστιων υλικών καταστροφών, έχει γίνει πλέον φανερό ότι η ισραηλινή πολεμική μηχανή αποτελεί την «αιχμή του ιμπεριαλιστικού δόρατος» για την επιβολή του «νέου στάτους κβο στη Μέση Ανατολή». Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, όμως, για την επιβολή τής - σύμφωνα με την Κ. Ράις - «Νέας Μέσης Ανατολής» βρίσκουν ισχυρή αντίσταση, ενώ οι «μεγάλες δυνάμεις» ετοιμάζουν πυρετωδώς το «χαρτί» της «ειρηνευτικής δύναμης».

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα όσα δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά την επιστροφή της από το Λίβανο: Η λαϊκή αλληλεγγύη πρέπει σήμερα να δυναμώσει πολύ περισσότερο και να εκφραστεί με την πλατιά αποκάλυψη και καταδίκη των πραγματικών αιτιών του πολέμου. Να γίνει παλλαϊκή απαίτηση η άμεση κατάπαυση του πυρός από την ηγεσία του Ισραήλ, γιατί αυτή φέρει την ευθύνη. Να καταδικαστεί η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική δύναμη επέμβασης στο Λίβανο.


ΣΕΛ.  2  -  3,    5  -  8

Eurokinissi

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Μιλούν στον «Ρ» ο Μιχάλης Μιχαήλ, μέλος της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και ο Κώστας Παπαντώνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης - Διάσωσης (φωτογραφία αρχείου).


ΣΕΛ.  16   -   17



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ