Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αρνήθηκε συζήτηση για τις πυρκαγιές!

Η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Μυτιλήνης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Στρατή Κόρακα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με δήμαρχο τον Αρ. Χατζηκομνηνό (ΝΔ), «για την απαράδεκτη άρνησή της να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερήσιας διάταξης το έκτακτο και εξαιρετικά σημαντικό θέμα της πρόσφατης πυρκαγιάς που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα πολύτιμου πευκοδάσους και περιουσίες (κατοικίες, ελαιώνες, περιβόλια)».

Οπως επισημαίνεται σε άλλο σημείο, «η άρνηση, έστω και μιας πρώτης συζήτησης του σοβαρότατου αυτού θέματος και η παραπομπή του σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, δείχνει την αναλγησία της παράταξης του κ. Χατζηκομνηνού». Επίσης, όμως, δείχνει «την προσπάθειά της να διασκεδάσει την αγανάκτηση του κόσμου από το κακό που συνέβη (πιθανόν από εμπρησμό), αλλά κυρίως λόγω έλλειψης στοιχειωδώς επαρκών μέτρων πρόληψης αλλά και κατασταλτικών μέτρων για την κατάσβεση της φωτιάς». Και τονίζει: «Αποδείχτηκε πράγματι για άλλη μια φορά ότι το νησί μένει ουσιαστικά απροστάτευτο απέναντι στη φωτιά, παρά τις προσπάθειες του ανεπαρκούς σε αριθμό προσωπικού, χωρίς τις οποίες θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα».

Σε άλλο σημείο, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει «πριν απ' όλα τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις γιατί αρνήθηκαν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους για τη δασοπροστασία αλλά και ακολούθησαν, με συγκεκριμένα μέτρα, δασοκτόνα πολιτική».

Τέλος, με την ανακοίνωσή της η ΔΑΣ τονίζει ότι «στέκεται στο πλευρό των κατοίκων των Λουτρών και όσων άλλων πλήγηκαν από την πυρκαγιά» και πως «θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Αγωνίζεται - καταλήγει - για την ουσιαστική και αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής του Δήμου Μυτιλήνης και της Λέσβου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ