Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεσα μέτρα για τα προβλήματα των ΡΟΜ

Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία, οι ΡΟΜ ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, διάσπαρτοι σ' όλη σχεδόν τη χώρα
Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία, οι ΡΟΜ ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, διάσπαρτοι σ' όλη σχεδόν τη χώρα
Τα προβλήματα των ΡΟΜ της Βόρειας Ελλάδας έθεσαν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ βουλευτές του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο Αγγελος Τζέκης, ο Αντώνης Σκυλλάκος, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης και η Βέρα Νικολαΐδου τονίζουν πως «οι ΡΟΜ της Βόρειας Ελλάδας, όπως γενικότερα οι ΡΟΜ, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα όπως ανεργία, φτώχεια, ρατσιστική αντιμετώπιση. Ιδιαίτερα οξυμένα είναι τα προβλήματα στέγασης, Παιδείας, Υγείας».

Σημειώνουν πως «με δεδομένο το γεγονός ότι τα σχετικά προγράμματα της ΕΕ αποδείχτηκαν απολύτως ανεπαρκή, για να αντιμετωπίσουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση», οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου:

  • Να ενθαρρυνθούν οι ΡΟΜ για πλήρη, σταθερή απασχόληση με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και λοιπά δικαιώματα.
  • Για την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να νομιμοποιηθούν οι ΡΟΜ που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.
  • Για τη δημιουργία παιδικών σταθμών, τμημάτων βοηθητικής διδασκαλίας για τα παιδιά των ΡΟΜ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο, για το ξερίζωμα του αναλφαβητισμού στους Τσιγγάνους.
  • Για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως των περιοχών όπου κατοικούν ΡΟΜ και δημιουργία οδικού δικτύου και υποδομών (αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, παροχή ύδατος, σχολεία, ιατρεία, δημόσια μέσα μεταφοράς κλπ.).
  • Για οικοδόμηση κατοικιών από τον ΟΕΚ και δωρεάν παροχή (ή με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους) και τη δημιουργία οργανωμένων χώρων υποδοχής όσων ασχολούνται με εποχιακή εργασία».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ