Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραμπουκισμοί Νατοϊκών στα Χανιά

Νέο προκλητικό επεισόδιο από Βρετανούς στρατιώτες

Νέο προκλητικό επεισόδιο, από Βρετανούς Νατοϊκούς στρατιώτες σημειώθηκε για μια ακόμη φορά στα Χανιά, στις 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην πλατεία Σιντριβανιού. Τρεις μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες - πλήρωμα πολεμικού πλοίου που βρίσκεται στη Νατοϊκή βάση στο Μαράθι - επιτέθηκαν στο προσωπικό εστιατορίου όπου και βρίσκονταν, επειδή τους ζήτησαν να φύγουν από το μαγαζί λόγω της άσχημης συμπεριφοράς τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι Βρετανοί ναύτες με προκλητικό τρόπο άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν προκαλώντας και ενοχλώντας με τη συμπεριφορά τους τον κόσμο που βρίσκονταν στο μαγαζί αλλά και περαστικούς. Οι σερβιτόροι του εστιατορίου τους ζήτησαν να φύγουν από το μαγαζί, γεγονός που όπως φαίνεται ενόχλησε ιδιαίτερα τους Βρετανούς με αποτέλεσμα να στηθούν απέναντι από το εστιατόριο και με χειρονομίες και βρισιές να επιτίθενται σε βάρος των εργαζομένων. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν οι Βρετανοί στρατιώτες πέρασαν από τις απρεπείς χειρονομίες και τις βρισιές, σε επίθεση, σπρωξιές και προπηλακισμούς, κατά του προσωπικού του εστιατορίου. Στο σημείο αυτό επενέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας που είχαν ειδοποιηθεί λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των Βρετανών δε δίστασε να επιτεθεί και στους Αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τους συνέλαβαν. Οι τρεις Βρετανοί ναύτες οδηγήθηκαν, χτες το πρωί, στον Εισαγγελέα Χανίων ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται.

Να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που είτε Βρετανοί είτε ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες προκαλούν επεισόδια στα Χανιά. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε μόλις πριν από δυο μήνες, όταν για μια ακόμη φορά Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν, σε κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης των Χανίων στο Ενετικό λιμάνι, σε παρέα Χανιωτών, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ