Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτιές...

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφτηκε χτες το «Λαϊκό», όπου έγινε η «πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ήπατος», ανέφερε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε με στόμφο: «Ενημερώθηκα σήμερα για την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος, εδώ στο Λαϊκό Νοσοκομείο, κάτι που εγκαινιάζει μια καινούρια εποχή, χάρις στους Ελληνες επιστήμονες και την καλή προετοιμασία, που διήρκησε περίπου έναν ολόκληρο χρόνο».

Ελα όμως, που κάθε χρόνο στην Ελλάδα γίνονται αρκετές -χωρίς βέβαια να καλύπτονται οι ανάγκες - μεταμοσχεύσεις ήπατος χάρη στους επιστήμονες βασικά του δημόσιου τομέα. Λόγου χάρη το 2003 έγιναν 14 μεταμοσχεύσεις ήπατος, ενώ στις λίστες περίμεναν άλλα 70 άτομα για μεταμόσχευση, εξαιτίας έλλειψης μοσχευμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι η χτεσινή μεταμόσχευση ήπατος στο «Λαϊκό» ήταν η πρώτη στην Αττική μετά από οχτώ χρόνια. Γι' αυτή την καθυστέρηση, όπως και για την καθυστέρηση της οργάνωσης ενός συστήματος προσέγγισης και προσέλκυσης δωρητών, πρέπει να απολογηθούν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αντί να προσπαθούν με βαρύγδουπες δηλώσεις να καλύψουν τις ευθύνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ