Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Παρατείνεται η λειτουργία των χαφιεδοκαμερών

Για ένα ακόμα χρόνο παρατάθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η λειτουργία των χαφιεδοκαμερών, με το πρόσχημα της διαχείρισης από την Τροχαία της κυκλοφορίας. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Αρχής Δημήτρης Γουργουράκης, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης για το 2005 που επέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ως προς τη λειτουργία ή μη των χαφιεδοκαμερών, που δεν έχει χορηγηθεί άδεια, θα ανακοινωθούν αργότερα...

Σύμφωνα με τον Δ. Γουργουράκη, πέρσι η Αρχή εξέδωσε 81 αποφάσεις, μεταξύ των οποίων η λειτουργία των καμερών στο οδικό δίκτυο της Αττικής, η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε τηλεοπτικές εκπομπές, η προστασία των βιομετρικών δεδομένων των πολιτών κλπ., ενώ τον ίδιο χρόνο υποβλήθηκαν στην Αρχή 1.225 προσφυγές και αιτήσεις, από τις οποίες εξέτασε τις 55. Ακόμα, η Αρχή εντός του 2005 προέβη σε 22 ελέγχους αρχείων νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Αρχής, τέλος, κάνει αναφορά για έλλειψη προσωπικού, αν και αυξήθηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αυξηθούν και άλλο οι θέσεις του ανθρώπινου δυναμικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ