Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ
Υπόνοιες για εμπρησμό

Eurokinissi

Περίπου 10 στρέμματα δάσους έκαψε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11.30 χτες το πρωί, στο Κτήμα Συγγρού , από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αν και στο μυαλό αρκετών πλανάται η σκέψη του εμπρησμού, λόγω των πολλών εστιών που αναπτύχθηκαν. Οι φλόγες άρχισαν να καίνε ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με τη βοήθεια δύο αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, είχε ως αποτέλεσμα να μην επεκταθεί και να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Ο Μπάμπης Ζιώγας, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου με τη «Δημοτική Ενότητα», βρέθηκε αμέσως στο Κτήμα Συγγρού και δήλωσε στο «Ρ»: «Οταν μία περιοχή 950 στρεμμάτων είναι εγκαταλειμμένη από πλευράς πυροπροστασίας - και εννοούμε την έλλειψη καθαρισμών των ξερών, το υποτυπώδες δίκτυο πυρόσβεσης, τους δρόμους που δεν έχουν ανοιχτεί για να περνούν τα πυροσβεστικά σε περιπτώσεις όπως η σημερινή - είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πυρκαγιά που θα καταστρέψει ένα δάσος με αναντικατάστατη αξία». Παράλληλα, μίλησε για τα... συγχαρητήρια του νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρού, για την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής: «Δεν είπε τίποτα όμως για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Δεν είπε τίποτα για το τι πρόκειται να συμβεί όταν την ίδια στιγμή θα υπάρχουν και άλλες πυρκαγιές και δε θα υπάρχει η πληθώρα δυνάμεων του Σώματος για την έγκαιρη κατάσβεση».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή, εδώ και χρόνια επιθυμεί διακαώς την ιδιωτικοποίηση του Κτήματος Συγγρού , και την κατασκευή κτιρίων εντός αυτού, αλλά τα σχέδιά της συνάντησαν την αντίδραση των κατοίκων του Αμαρουσίου και της «Δημοτικής Ενότητας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org